În București și Iași, nu mai sunt locuri la terapie intensivă

România a atins un nou record de îmbolnăviri de COVID-19, depășind pentru prima oară pragul de 2.000 de noi cazuri raportate în 24 de ore. Orașele București și Iași anunță că spitalele nu mai au locuri libere la ATI pentru pacienții infectați cu noul coronavirus.

separator

În București au fost aunțate 405 noi cazuri de Covid, cel mai mare număr de îmbolnăviri înregistrate de la începutul pandemiei.

Toate locurile din secțiile de Terapie Intensivă destinate bolnavilor de COVID au fost ocupate încă din noaptea de marți spre miercuri, cu doar câteva ore înainte de raportarea numărului record de noi îmbolnăviri.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat a declarat, la Europa FM, că o parte dintre pacienți au fost duși la Târgu Mureș și în alte orașe.

,,La acest moment, a fost atinsă limita maximă de locuri la Terapie Intensivă, chiar și în cursul nopții. A trebuit să transferăm pacienți în alte zone ale țării. Am transferat șase pacienți la Târgu Mureș, de exemplu.

În Iași, județul în care, astăzi, au fost raportate cele mai multe cazuri noi după București, 83, situația este asemănătoare în privința locurilor de la Terapie Intensivă destinate bolnavilor de COVID.

Patru raioane din Republica Moldova vor fi aprovizionate cu apă potabilă din România
Articolul anterior
România schimbă regulile pentru cei care intră în țară: teste negative sau carantină
Articolul următor
Alte articole interesante