În cadrul campaniei de Crăciun ,,Încălzește o inimă” poți dona produse alimentare pentru cei nevoiași!

În preajma sărbătorilor de iarnă, în Capitală, a demarat campania caritabilă de Crăciun ,,Încălzește o inimă”. Timp de o săptămână, oamenii sunt îndemnați să doneze produse alimentare greu perisabile în susținerea bătrânilor aflați în dificultate. Astfel, în mai multe rețele de magazine din Chișinău sunt instalate, la ieșire, boxe special amenajate pentru colectarea alimentelor.

Doritorii pot cumpăra și dona produse cu termen de păstrare mai îndelungat – făină, mălai, crupe, paste făinoase, zahăr, ulei, hrișcă, orez, conserve ș.a.

Evenimentul tradițional desfășurat de către Fundația Regina Pacis se află la a VI-a ediție. 

Produsele alimentare colectate în cadrul campaniei sunt utilizate la pregătirea prânzurilor calde, care se distribuie gratuit bătrânilor nevoiași, pe parcursul unui an întreg. Totodată, în ajunul sărbătorilor de iarnă, vor fi pregătite pentru bătrânii nevoiași și persoanele aflate în dificultate pachete cu alimente.

Cu toate că pandemia de COVID-19 impune mai multe restricții, Fundația Regina Pacis dorește să mențină tradiția de a organiza Campania de Crăciun „Încălzește o inimă”, ținând cont de măsurile de prevenție, dar și de necesitatea stringentă de a asigura, în continuare,  prânzurile calde bătrânilor nevoiași, care vin, zilnic, la Cantinele sociale Regina Pacis după hrana ce le asigură existența. 

La cantinele sociale ale Fundației Regina Pacis sunt alimentați peste 180 de bătrâni nevoiași.

Peroanele care doresc să susțină financiar cauza socială a bătrânilor nevoiași pot utiliza pentru donații rechizite bancare ale Fundație Regina Pacis:

B.C. “VICTORIABANK” SA
Fil. 11, Chişinău
C/B: VICBMD2X883
IBAN: MD14VI222400011100577MDL
IBAN MD84VI000222401711100577 (EURO)
Cod Fiscal 1015620000999

Împreună facem lumea mai bună!

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

Un oraș din Japonia interzice mersul pe scările rulante. Care este motivul

Într-un oraș din Japonia a fost introdusă o ordonanță pentru a-i împiedica pe oameni să meargă pe scările rulante.

Ordinul a intrat în vigoare în Nagoya la 1 octombrie și interzice oamenilor să meargă pe scările rulante, în încercarea de a preveni accidente precum căzăturile, scrie Independent.

Deși în orașul de pe coasta Pacificului se obișnuiește ca oamenii să se oprească pe partea stângă a scărilor rulante și să păstreze partea dreaptă liberă pentru cei care se grăbesc, au existat cazuri în care mai multe persoane și-au pierdut echilibrul și i-au dezechilibrat și pe alții.

Chiar dacă s-au făcut încercări de promovare a practicii de a sta nemișcat pe scările rulante după persoanele în vârstă și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibile accidente sau căzături, acestea nu au dat niciun rezultat.

Peste 805 accidente care au avut loc pe scările rulante au fost catalogate ca fiind cauzate de „utilizarea necorespunzătoare a acestora” în 2018 și 2019, potrivit celor mai recente date ale Asociației japoneze a ascensoarelor, a relatat Japan Times.

În urma introducerii noii ordonanțe, primăria a difuzat, de asemenea, spoturi publicitare și afișe în principalele gări, în încercarea de a sensibiliza populația.

Nagoya nu este primul oraș care introduce o astfel de ordonanță. Și în orașul Saitama a fost aplicată o regulă similară în urmă cu doi ani, în octombrie 2021.

sursa

O moldoveancă din Italia este acuzată de omorul unei bătrâne
Articolul anterior
„Sunt mama unui copil cu autism și sunt purtată prin instanțe de fostul soț după ce casa mi-a ars într-un incendiu”
Articolul următor