În Carpați, din cauza vremii călduroase, urșii nu pot adormi

Din cauza temperaturii scăzute a aerului, urșii bruni nu pot hiberna în Parcul Național ,,Synevyr” din Ucraina. Doar trei dintre ei au adormit. Acest lucru a fost raportat pe pagina parcului de pe Facebook.

separator
,,În regiune, iarna a durat doar o săptămână, la începutul lunii decembrie. În această perioadă, trei urși au reușit să cadă în anabioză, somnul lor specific de iarnă. Restul urșilor așteaptă înghețuri”, scrie unian.net.

În total, 32 de urși trăiesc în rezervația naturală.

„Iarna trecută, majoritatea urșilor au dormit. Acesta este un bun indicator pentru reabilitarea animalelor. Durata somnului unui urs depinde de fluctuațiile de temperatură pe timpul iernii. În iernile reci, urșii au un somn profund până în primăvară. Ca urmare a încălzirii în timpul iernii, ei s-au trezit și au ieșit afara”.

Sabotaj în Rusia: Un tren care transporta combustibil a deraiat la granița cu Ucraina, după ce linia ferată a fost aruncată în aer

Un sabotaj a avut loc în regiunea Breansk, situată la granița de nord a Ucrainei, luni, 1 mai. Necunoscuți au aruncat în aer calea ferată, ceea ce a provocat deraiarea unui tren de marfă, ce transporta combustibil, anunță de guvernatorul regiunii, Aleksandr Bogomaz.

„În districtul Unets, un dispozitiv exploziv neidentificat a detonat calea ferată Breansk-Unecha de 136 km, provocând deraiarea unei locomotive de marfă. Nu au fost victime. Traficul pe această porțiune a fost oprit”, a informat oficialul.

Astfel, potrivit presei ruse, trenul cu 60 de vagoane transporta produse petroliere și cherestea. Un incendiu a izbucnit la locul exploziei. Potrivit jurnaliştilor, 7-8 vagoane s-au răsturnat. Serviciile de urgență sunt la fața locului.

sursa: www.timpul.md

O femeie și-a vândut casa pentru a-i da 100.000 de dolari unui bărbat de pe facebook care ,,s-a îndrăgostit” de ea

O femeie de 75 de ani, din Georgia, Statele Unite, și-a vândut casa ca să-i dea aproape 100.000 de dolari unui bărbat de pe Facebook care a păcălit-o că s-a îndrăgostit de ea. Poliția a spus că femeia, a cărei identitate nu a fost făcută publică, a început să vorbească cu bărbatul pe platforma socială în luna martie, relatează Insider, citează digi24.ro.

Când relația dintre cei doi a început să devină „serioasă”, bărbatul a început să-i ceară bani. Flatată că un bărbat s-a îndrăgostit de ea, bătrâna n-a stat prea mult pe gânduri și și-a vândut casa. În total, femeia i-a trimis escrocului aproximativ 95.000 de dolari, cea mai mare parte a sumei provenind din vânzarea casei. Ea i-a expediat banii cash prin firme de curierat, în ciuda faptului că nu s-au întâlnit niciodată în persoană, la o adresă din Nebraska. După ce a primit banii, bărbatul a întrerupt orice comunicare cu bătrâna, iar aceasta și-a dat seama că a fost păcălită și s-a dus la poliție.

Anchetatorii fac acum investigații în vederea identificării escrocului. Înșelătoriile de acest gen sunt tot mai întâlnite în SUA. Numai în ultimul an, americanii au pierdut 1,3 miliarde de dolari din cauza escrocilor sentimentali de pe rețelele sociale. În general, aceștia vizează persoane singure cărora le acordă timp și construiesc relații virtuale, apoi sub viverse pretexte cer bani.

Tragedie la grătar, în minivacanța de 1 mai. Un copil de 3 ani s-a înecat în râu

Tragedie pe râul Mureş, la limita dintre judeţele Timiş şi Arad, România. Trei familii au încercat să treacă cu barca de pe un mal pe altul, după ce au fost la grătar. La un moment dat, ambarcaţiunea a cedat, iar toţi cei 12 oameni, printre care 6 copii au căzut în apă. Unii au reuşit să se agaţe de crengile unor copaci şi s-au salvat, însă ceilalţi au fost traşi de curenţii puternici. Din păcate un copil de numai 3 ani nu a mai putut fi salvat, transmite Observator.

Tragedie în minivacanţă! Copil mort și persoane dispărute, după ce trei familii s-au răsturnat cu barca pe râu

O petrecere la iarbă verde s-a transformat în tragedie, pentru trei familii din comuna arădeană Semlac. După ce şi-au petrecut ziua la iarbă verde, s-au gândit că ar putea continua petrecerea la o terasă. S-au înghesuit toţi 12 într-o barcă şubredă, iar la doi paşi de mal, curenţii puternici i-au răsturnat.

Letiţia Stoian, primar Semlac: Au plecat la o plimbare. Au făcut nişte mici, au urcat înapoi în barcă să se întoarcă în comună şi la un moment dat, barca s-a clătinat s-au speriat şi au căzut din barcă.

Câţiva oameni care se aflau în pădurea din apropiere au auzit ţipetele disperate şi au sărit în ajutorul lor. Un bărbat a reuşit să aducă înapoi la mal două femei şi o fetiţă.

Salvator: Am trecut de dincolo, că strigau ajutor, şi am mai luat un băiat în barcă să mă ajute.

Reporter: Erau agăţaţi de barcă?

Salvator: Nu, de crengi, de crengi erau agăţaţi.

Unul dintre bărbaţii care se afla în barca răsturnată a reuşit să se salveze împreună cu cei doi copii. De furia apelor a scăpat şi cel care conducea barca. Acesta din urmă, potrivit poliţiştilor, avea o alcolemie de 0,31 la mie. Alte patru persoane însă, un tată împreună cu cei doi copii şi un prieten, sunt de negăsit.

O altă femeie din barcă si băieţelul ei de doar trei ani si opt luni au fost scoşi pe malul din judeţul Timiş. În ciuda manevrelor de resuscitare, copilul nu a mai putut fi salvat. La fata locului au sosit zeci de salvatori cu mai multe bărci şi echipament de iluminat, dar şi scafandri. Căutările au fost încheiate târziu în noapte, dar vor au fost reluate în această dimineaţă. Barca a fost găsită la 4 km distanţă.

O urătură de zile mari! Fetițele actorilor Aliona Triboi și Ghenadie Gâlcă au topit inimile internauților
Articolul anterior
Video! S-au călcat în picioare pentru cadouri gratuite. Mai mulţi oameni au fost spitalizaţi
Articolul următor