În câteva garsoniere din Suceava locuiesc sute de persoane din Republica Moldova

La câteva garsoniere din orașul Suceava figurează în sute de locatari fictivi din Ucraina şi Republica Moldova, care aveau nevoie de domiciliu stabil pentru cetăţenie. Despre aceasta a declarat miercuri, primarul Sucevei Ion Lungu, transmite Agerpres.

separator

Ion Lungu a menționat că în contextul apropiatelor alegeri locale, acest fapt creează probleme din motiv că, în condițiile pandemiei, la o secție de votare numărul de alegători nu trebuie să depășească 2000 de persoane. Astfel, a fost necesară o redistribuire între secțiile de votare.

”Sunt persoane venite din Ucraina şi Republica Moldova care aveau nevoie de domiciliu stabil pentru cetăţenie. În urma anchetei făcute a rezultat că în acele garsoniere sunt înregistrate foarte multe persoane care, de fapt, nu locuiesc acolo şi, cel mai probabil, nici nu participă la vot, dar suntem obligaţi să luăm măsuri să nu depăşim două mii de alegători pentru o secţie de votare”, a spus Lungu.

Potrivit primarului, persoanele înregistrate în plus la acele adrese au fost redistribuite la secţia de votare de la Şcoala nr. 6 din Burdujeni Sat, care avea 1.095 de persoane, iar acum are 1.879 de persoane.

Alegerile locale din România se vor desfășura în data de 27 septembrie.

Comisia Europeană va oferi Republicii Moldova un grant în valoare de 9 milioane de euro
Articolul anterior
Un bărbat dezvăluie detalii dureroase despre mama sa decedată de Covid-19: ,,Pe mama au băgat-o fără haine într-un sicriu”
Articolul următor
Alte articole interesante