În ce țări pot călători moldovenii care dețin certificatul de vaccinare anti-Covid

Certificatul de vaccinare anti-Covid-19 nu permite deocamdată accesul liber al moldovenilor cu paşaport biometric nici în România, nici în Ucraina.

Potrivit Ministerului de Externe de la Chişinău, în România putem intra doar dacă facem parte din categoriile incluse la excepţii, aşa cum se întâmplă de luni de zile. În prezent, moldovenii care dețin cetățenie română sunt scutiți de test și carantină, după ce România a inclus țara noastră în lista țărilor cu risc scăzut.

Guvernul de la Bucureşti a prelungit starea de alertă până la mijlocul lunii iunie.

În Ucraina, putem intra doar cu un test negativ la COVID, în limbile rusă sau engleză, şi cu o poliţă de asigurare COVID-19.

Potrivit Ministerului moldovean de Externe, cetăţenii străini care deţin doar certificate care demonstrează că au anticorpi împotriva noului coronavirus sau că s-au vaccinat nu pot intra în Ucraina. 

În schimb, ţara noastră le permite străinilor să intre în ţară dacă sunt vaccinaţi împotriva noului coronavirus chiar şi cu o singură doză.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, certificatul de vaccinare trebuie emis în una dintre următoarele limbi: română, engleză, germană, italiană sau rusă.

sursa: www.publika.md

Un bărbat, care a rămas fără picior din cauza Covid-19, roagă să fie ajutat pentru a face rost de o proteză mai confortabilă și eficientă
Articolul anterior
Atac cu rachete asupra Israelului. Imagini dureroase din maternități
Articolul următor
Alte articole interesante