În Chișinău a fost profanat monumentul marelui Domnitor

Monumentul domnitorului Ștefan cel Mare, din centrul capitalei, s-a pomenit cu mască pe față, în această dimineață, cu inscripția unei formațiuni politice. La scurt timp, însă, masca a fost dată jos de câțiva polițiști veniți la fața locului.

Masca ar fi fost atârnată de reprezentanții unei formațiunii politice (PACE), având și inscpriția cu denumirea partidului. Pe pagina de Facebook a formațiunii a fost postat un video în care Ștefan cel Mare apare deja cu mască, cu mențiunea „Protejăm cea mai mare valoare a țării”.

Mai mulți internauți au calificat gestul drept o bătaie de joc. Masca nu a rămas pentru mult timp pe fața lui Ștefan cel Mare. La scurt timp, mai mulți oamenii ai legii au venit la fața locului cu o scară, pentru a o da jos, scrie www.unimedia.info.

„La fața locului, s-a deplasat grupa operativă a IP Buiucani, și conform cercetării la fața locului, s-a stabilit că pe monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, regiunea feței, este amplasată o mască de protecție pe care se află inscripția ,,PACE”. Totodată a fost sesizată Administrația Publică Locală pentru a interveni și să scoată masca. Ulterior masca a fost ridicată de polițiști. Fiind verificate rețelele de socializare, s-a stabilit că pe rețeaua de socializare facebook pe pagina oficială a unui Partid Politic a fost postat un Live, prin care se observă 6 membri în adiacentul monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt, care au susținut un discurs cu privire la situația pandemică din țară. Cazul a fost înregistrat, iar polițiștii întreprind toate măsurile în stabilirea tuturor circumstanțelor și acumularea materialului probatoriu. Ulterior, pe caz, va fi luată o hotărâre conform legislației în vigoare”, este menționat în reacția Poliției Capitalei.

Cutremur în munții Vrancea! Ce magnitudine a avut sesismul?

Un cutremur cu magnitudinea 4 a avut loc la ora 18:44, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, anunță INFP.

Seismul s-a produs la adâncimea de 126 de kilometri, la 67 km est de Braşov, 78 km nord-est de Ploieşti, 115 km sud de Bacău, 123 km vest de Brăila, 124 km vest de Galaţi şi 130 km nord de Bucureşti.

Cel mai mare cutremur din acest an a avut loc în 16 ianuarie şi a avut magnitudinea de 4,4.

Ministrul Justiţiei din Franța, trimis pe banca acuzaților. Riscă 5 ani de pușcărie, pentru că ar fi profitat de funcţia sa ca să-și regleze conturile cu anumiţi magistraţi

Ministrul francez al Justiţiei, Eric Dupond-Moretti, este trimis în faţa Curţii de Justiţiei a Republicii (CJR), singura instanţă abilitată să judece crime sau delicte comise de miniştri în timpul mandatului lor. Dupond-Moretti este acuzat de conflict de interese în două dosare distincte, delicte pentru care este pasibil cu 5 ani închisoare şi 500.000 de euro amendă. Avocaţii săi au anunţat că vor contesta, în faţa Curţii de casaţie, decizia comisiei de instrucţie a CJR, anunță RFI.ro.

Un ministru al Justiţiei judecat în timp ce este încă în funcţie ar fi o premieră în Franţa. Eric Dupond-Moretti, fost avocat penalist, tenor al baroului din Paris, a fost numit ministru în vara anului 2020. După alegerile din acest an, el a fost confirmat în funcţie de prim-ministra Elisabeth Borne.

Ministrul Justiţiei este acuzat că ar fi profitat de funcţia sa guvernamentală pentru a-şi regla conturile cu anumiţi magistraţi, cu care se confruntase pe vremea când era avocat. O acuzaţie pe care respectivul, evident, o contestă.

Împotriva lui fuseseră depuse două plângeri distincte pentru conflict de interese. Una de principalele sindicate de magistraţi, a doua de asociaţia anticorupţie Anticor. Ancheta a fost lansată la începutul lui 2021. De-a lungul cercetărilor legate de acuzaţiile lansate de ministru contra unor magistraţi, Eric Dupond-Moretti a repetat în continu că „nu face decât să urmeze recomandările administraţiei sale”. Argumente care nu au convins, însă, acuzaţia care a decis să ceară un proces contra ministrului.

Chiar dacă decizia de a-l judeca pe ministru nu este o surpriză, anunţul comisiei de instrucţiei a Curţii de Justiţiei a Republicii îl pune pe Eric Dupond-Moretti într-o poziţie dintre cele mai inconfortabile.

Tinând cont de apelul făcut de acuzat în faţa Curţii de casaţie, procesul ministrului nu se va desfăşura înainte de finele anului viitor. Răstimp în care se pot întâmpla multe lucruri. Eric Dupond-Moretti a precizat însă, mai demult, că nu va demisiona în niciun caz estimând că legitimitatea sa nu vine de la tribunal ci de la preşedintele Republicii şi şefa guvernului, cele două personaje care l-au numit în funcţie.

Va fi mare chef și sărbătoare! Hramul orașului Chișinău va dura 2 zile în acest an

Evenimentele de Ziua orașului Chișinău vor dura două zile în acest an. Anunțul a fost făcut de primarul capitalei, Ion Ceban, care a mai precizat că municipalitatea pregătește și o surpriză pentru locuitorii și oaspeții urbei.

Chişinău - Tourist Guide | Planet of Hotels

„Începem pregătiri pentru Ziua Orașului, care vor avea loc pe 14 și 15. Vom aduna pe scenă foarte multe colective municipale. Acesta a fost conceptul din acest an, ne-am dorit ca toți cei care sunt la Direcția cultură să evolueze în fața locuitorilor mun. Chișinău. Sunt cele mai frumoase, cele mai bune, cele mai interesante formații”, a anunțat Ion Ceban, în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei.

„Avem și pe cineva care este în afara Direcției Cultură, vom anunța în scurt timp. Este o surpriză, sper pentru locuitorii mun. Chișinău să fie una interesantă și binevenită”, a mai adăugat edilul, conform unimedia.info.

Un asistent medical din Vâlcea s-a stins la doar 33 de ani, după ce s-a infectat cu noul coronavirus
Articolul anterior
OMS permite activitățile sportive fără purtarea măștilor de protecție
Articolul următor