În Chișinău a fost profanat monumentul marelui Domnitor

Monumentul domnitorului Ștefan cel Mare, din centrul capitalei, s-a pomenit cu mască pe față, în această dimineață, cu inscripția unei formațiuni politice. La scurt timp, însă, masca a fost dată jos de câțiva polițiști veniți la fața locului.

Masca ar fi fost atârnată de reprezentanții unei formațiunii politice (PACE), având și inscpriția cu denumirea partidului. Pe pagina de Facebook a formațiunii a fost postat un video în care Ștefan cel Mare apare deja cu mască, cu mențiunea „Protejăm cea mai mare valoare a țării”.

Mai mulți internauți au calificat gestul drept o bătaie de joc. Masca nu a rămas pentru mult timp pe fața lui Ștefan cel Mare. La scurt timp, mai mulți oamenii ai legii au venit la fața locului cu o scară, pentru a o da jos, scrie www.unimedia.info.

„La fața locului, s-a deplasat grupa operativă a IP Buiucani, și conform cercetării la fața locului, s-a stabilit că pe monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, regiunea feței, este amplasată o mască de protecție pe care se află inscripția ,,PACE”. Totodată a fost sesizată Administrația Publică Locală pentru a interveni și să scoată masca. Ulterior masca a fost ridicată de polițiști. Fiind verificate rețelele de socializare, s-a stabilit că pe rețeaua de socializare facebook pe pagina oficială a unui Partid Politic a fost postat un Live, prin care se observă 6 membri în adiacentul monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt, care au susținut un discurs cu privire la situația pandemică din țară. Cazul a fost înregistrat, iar polițiștii întreprind toate măsurile în stabilirea tuturor circumstanțelor și acumularea materialului probatoriu. Ulterior, pe caz, va fi luată o hotărâre conform legislației în vigoare”, este menționat în reacția Poliției Capitalei.

Un asistent medical din Vâlcea s-a stins la doar 33 de ani, după ce s-a infectat cu noul coronavirus
Articolul anterior
OMS permite activitățile sportive fără purtarea măștilor de protecție
Articolul următor
Alte articole interesante