În Chișinău, au fost renovate 28 de stații de așteptare a transportului public

În capitală au fost renovate 28 de pavilioane ale stațiilor de așteptare a transportului public. Noile obiective instalate pe străzi corespund principiilor de design universal și sunt accesibile pentru chișinăuieni, informează primăria Chișinău.

separator

Astfel, în sectorul Buiucani au fost instalate 11 stații, câte 12 stații în sectorul Centru, iar în sectorul Râșcani au fost reabilitate alte 5 obiective. Pe fiecare stație este inscripționată denumirea acesteia, sunt dotate cu ceas și iluminare nocturnă.

Totodată, la instalarea noilor pavilioane s-a ținut cont de respectarea normelor cu privire la accesibilitatea universală. Comparativ cu vechile stații, acestea au o structură mai rezistentă, vor dispune de un panou informativ și de spațiu dedicat anunțurilor.

E de menționat că până la sfârșitul acestui an urmează a fi reabilitate circa 120 de stații de așteptare pe următoarele străzi: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, Calea Ieșilor, bd. Moscovei, str. Albișoara, bd. G. Vieru, str. Ismail, bd. Renașterii, str. Independenței, șos. Hâncești, str. Pan Halippa, bd. Mircea cel Bătrân, bd. Iurii Gagarin și bd Dimitrie Cantemir etc.

EL Radu revine cu o nouă surpriză pentru fani! Artistul lansează piesa ,,În lumea ta”
Articolul anterior
Locuitorii orașului Ialoveni vor avea parte de mai mult confort. Traseul troleibuzului nr. 36 va fi prelungit
Articolul următor
Alte articole interesante