În Chișinău, traficul rutier a revenit la regimul obișnuit

Activitatea cotidiană în Chișinău a fost reluată. Traficul rutier a revenit la regimul obișnuit. Coloanele oficiale părăsesc orașul, deplasându-se spre localitatea Bulboaca.

Autonomia troleibuzelor nu-i doar pentru suburbii – Andrei Tudos

Reamintim că transportul care circulă din direcția or. Bender și are necesitate de a se deplasa spre mun. Chișinău este redirecționat pe d/n M5, prin localitatea Calfa sau pe d/n G109 (Delacău – Bulboaca – R2). La fel, transportul care circulă din direcția raioanelor Ștefan Vodă și Căușeni și are necesitate de a se deplasa spre mun. Chișinău va fi redirecționat pe același traseu. 

Activitățile comerciale și culturale din spațiile deschise, care sunt în afara perimetrului exercițiului pe traseul spre Bulboaca, se desfășoară în regim normal.

Scopul exercițiului constă în consolidarea cooperării interinstituționale între autoritățile din domeniul securității naționale, interoperabilității și sporirii capacității de organizare și răspuns necesar bunei desfășurări a Summitului CPE din 1 iunie. 

Autoritățile își sincronizează acțiunile în așa mod ca să diminueze la maxim disconfortul participanților la trafic.

În presă a fost publicată o fotografie a presupusului atacator pe aeroportul din Chișinău

Presupusul atacator de pe aeroportul din Chișinău care a împușcat două persoane, pe 30 iunie, este Rustam Ashurov.

Potrivit 112, agresorul este căutat internațional pentru crimă.

Șeful Inspectoratului General de Poliție, Viorel Cernăuțanu, a spus că se verifică informații despre dubla cetățenie a atacatorului. Anterior, a fost raportat că individul este și cetățean al Rusiei.

Ulterior, Dorin Recean a spus că cetăţeanului în vârstă de 43 de ani din Tadjikistan i s-a interzis intrarea în Republica Moldova din motive de securitate.

În timp ce era escortat într-o zonă specială, el a sustras pistolul unui polițist de frontieră și l-a împușcat mortal pe polițist, dar și pe un ofițer de securitate al aeroportului.

Procuratura Generală a calificat drept „atac terorist” incidentul armat de la Aeroportul Internaţional Chişinău

Procurorii anallizează incidentul armat de la Aeroportul Internaţional Chişinău sub aspectul prevederilor din Codul Penal privind atacul terorist, iar atacatorul, originar din Tadjikistan, riscă detenţie pe viaţă.

VIDEO Procuratura Generală a calificat drept "atac terorist" incidentul armat de la Aeroportul Internaţional Chişinău

Declaraţia aparţine procurorului general interimar, Ion Munteanu, care a precizat că dosarul penal va fi gestionat de PCCOCS, dar în prezent este în responsabilitatea Procuraturii Chişinău.

Potrivit lui Munteanu, procurorii vor verifica dacă atacatorul a avut complici. 

Atacatorul a sosit din Istanbul şi a devenit agresiv în momentul în care poliţistul de frontieră i-a cerut informaţii despre scopul vizitei. El a smuls pistolul din dotarea poliţistului şi a efectuat mai multe împuşcări, afirmă Munteanu.

Şeful interimar al Procuraturii Generale nu a putut spune dacă atactorul este afiliat unei structuri militare sau paramilitare.

Procurorul general a mai spus că atacatorul a fost rănit în timpul reţinerii şi se află în stare gravă la spital, dar este supravegheat de către forţele de ordine.

Un agent de securitate, tată a trei copii, este cea de-a doua victimă a atacului armat de la Aeroport

La Aeroportul Internațional Chișinău a avut loc astăzi, 30 iunie 2023, un incident în care s-a folosit arma de foc de către un cetățean străin căruia nu i-a fost admisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. Cetățeanul străin a sustras arma deținută de polițistul de frontieră și a tras mai multe focuri de armă.

Aeroportul Internațional Chișinău va reveni în gestiunea statului în cel  mult 180 de zile. Câți bani ar putea întoarce statul companiei „Avia  Invest” pentru „investițiile” pe care le-a făcut în 7 ani –

Cele dou victime sunt: un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară.

Agent-șef adjunct Muntean Serghei era în vârstă de 31 de ani și activa în Poliția de Frontieră din anul 2011.

A doua persoană care ar fi fost ucisă pe Aeroportul Chișinău este Igor Ciofu, agent de securitate, în vârstă de 40 de ani, tată a 3 copii.

Poliția: Simularea generală cu privire la Summitul CPE 2023 se desfăşoară în regim normal
Articolul anterior
Juriul din care țări a oferit puncte Moldovei în finala Eurovision 2023: Ucraina și Italia ne-a dat 0. Doar câteva au apreciat piesa lui Pasha Parfeni
Articolul următor