În cimitirele din raionul Orhei, Paștele Blajinilor va fi organizat trei zile la rând. Decizia comisiei locale

De Paștele Blajinilor, în cimitirele din raionul Orhei accesul cetățenilor va fi permis trei zile consecutiv – la 8, 9 și 10 mai. O hotărâre în acest sens a fost aprobată la 5 mai curent de către Comisia Extraordinară de Sănătate Publică (CESP) a raionului Orhei.

Potrivit reprezentanților Consiliului Raional Orhei, membrii CESP ai raionului Orhei au stabilit că toate activitățile tradiționale religioase de Paștele Blajinilor, oficiate de către slujitorii de cult în biserici și cimitire, se vor desfășura pe parcursul a trei zile consecutiv – în data de 8, 9 și 10 mai.

În scopul evitării aglomerațiilor, în lăcașele de cult și în cimitire, vor fi respectate măsurile de prevenire și control a infecției Covid -19, prevăzute în Hotărârea nr. 54 din 29 aprilie 2021 a Comisiei Naționale de Sănătate Publică.

În cimitirele din raza raionului Orhei se va admite un număr limitat de persoane la fiecare mormânt, cu păstrarea distanței fizice de cel puțin un metru. CESP recomandă părăsirea teritoriului cimitirului după procedura de pomenire în timp rezonabil.

Lista centrelor și punctelor de vaccinare împotriva Covid-19 din Chișinău
Articolul anterior
Separatiștii din regiunea Donetsk au aruncat o grenadă într-un spital Covid cu 45 de pacienți
Articolul următor
Alte articole interesante