Peste şase mii de oameni au vizitat pavilionul Republicii Moldova în cele două săptămâni trecute de la deschiderea Expoziţiei Mondiale de la Dubai.
Deşi nu s-a semnat niciun contract deocamdată, mulţi investitori străini şi-au făcut programări la Agenţia de Investiţii pentru a afla oportunităţile de începere a unor afaceri in Republica Moldova. Conceptul pavilionului şi combinaţia dintre tradiţiile vechi, noile tehnologii şi posibilităţile investiţionale au scopul de a-i face pe antreprenorii basarabeni mai cunoscuţi atât în Emirate cât şi în alte state ale lumii, scrie tvrmoldova.md. Zilnic, aproape 400 de vizitatori păşesc în pavilionul interactiv al Republicii Moldova organizat la expozitia mondială din Dubai. Fiecare este condus de un ghid îmbrăcat în ie, şi le vorbeşte despre covoarele tradiţionale, instrumentele muzicale şi costumele populare, vinuri, interpreţi şi scriitori care fac cinste Basarabiei.
Tradiţiile vechi sunt combinate cu tehnologiile noi.
CAROLINA CHIPER, director centru expoziţional: „A fost făcută o proiectare specială unde în ritm de dans a muzicii noastre din pavilion pe proiecţie pe podea poţi încerca a stoarce strugurii. O altă impresie foarte creează oglinda seflie mirrou care am creato acolo, pentru ei este amenajat un colţ unde poţi măsura o cuşmă moldovenească, poţi îmbrăca un stan”.
În cele două săptămâni de expozitie, mulţi investitori din toată lumea s-au arătat interesaţi de ofertele Republicii Moldova.
CAROLINA CHIPER, director centru expoziţional: „Avem o instalaţie, un soft creat de agenţia de investiţii prin care oamenii de afaceri îşi pot programa o întrevedere cu agenţia de investiţii la distanţă. Pentru luna octombrie şi noiembrie zilele care le oferim pentru programări sunt pline. Adică avem peste 24 de solictări de întrevederi cu Agenţia de Investiţii”.
Pentru construcţia clădirii principale a complexului expoziţional autorităţile din Dubai au cheltuit 7 miliarde de euro. Expozitia mondială va fi deschisă 6 luni, iar oganizatorii se aşteaptă la peste 25 milioane de vizitatori. La expoziţie participă 135 de ţări.