În Elveția, o femeie a rămas fără permis după ce s-a îmbătat și a făcut scandal într-un bar, chiar dacă nu urcase la volan

Potrivit Oficiului Federal de Drumuri din Elveția, permisul e conducere poate fi ridicat „în cazul unei tulburări mintale sau dacă persoana prezintă un comportament foarte agresiv și/ sau necooperant”, indiferent dacă acest lucru se întâmplă pe drum sau nu. Potrivit Blick, femeia de 43 de ani rămasă fără carnetul de șofer a contestat decizia Biroului Rutier de a-i reține permisul, însă, cel puțin pentru moment, Tribunalul Administrativ i-a respins solicitarea.

TEST DRIVE: Noua generaţie Mercedes-Benz GLS | PiataAuto.md - Site-ul lumii  auto din Moldova

Femeia și-a petrecut seara din februarie 2022 într-un bar din Zug, nord-estul Elveției. Ea a băut alcool și a început să facă scandal. Proprietarii au chemat poliția. Cu toate acestea, serviciile de urgență nu au reușit să o calmeze.

Ofițerii au scris ulterior în raport că ea s-a comportat „refractar și isteric”. Femeia a fost transportată la Spitalul Cantonal Zug, unde alcoolemia a fost 1.57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cum între timp, ar fi sugerat că vrea să-și ia viața, a fost internată la un spital de psihiatrie.

Ulterior, ea s-a calmat și a putut pleca acasă. Dar fără permis de conducere! Polițiștii sesizaseră Biroul Rutier, care a decis că permisul trebuie retras fiindcă „incidentul a arătat îndoiala că ar putea conduce un vehicul”.

Ea a contestat decizia și acum luptă să anuleze retragerea permisului de conducere în fața instanței de contencios administrativ din Zug. În apărarea ei, a spus că nu voia să se urce la volan în acea seară. Și a declarat că nu este alcoolică.

Oficiul de circulație rutieră a transmis că, potrivit documentelor medicale, femeia este dependentă de sedative, tratament care poate afecta capacitatea de a conduce.

În final, Tribunalul Administrativ a decis că femeia nu-și primește permisul de conducere înapoi, deocamdată. Ci după ce trece un test de aptitudini de conducere care să arate că poate participa din nou traficul rutier. Instanța a susținut că, în anumite circumstanțe, un raport de la terapeuet ar putea fi suficient pentru a-și primi carnetul înapoi.

sursa

Patriarhul Kirill a cerut clericilor din toată țara două zile de rugăciuni pentru sănătatea lui Putin

Patriarhul Kiril al Moscovei și al Rusiei i-a binecuvântat pe episcopi, clerici și credincioși să se roage pentru sănătatea președintelui rus Vladimir Putin.

Putin's Altar Boy'—Russian Orthodox Church Leader—Dropped From EU Sanctions

Într-un mesaj publicat pe site-ul Patriarhiei Moscovei, se spune că pe 7 octombrie, ziua în care Putin împlinește 70 de ani, Kirill face apel „să facă acasă rugăciune fierbinte pentru sănătatea șefului statului al Rusiei”.

Pe 8 octombrie, ziua sărbătorii Sfântului Serghie de Radonezh, cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, bisericile vor asculta și o „petiție specială pentru sănătatea Președintelui Rusiei” și „proclamă mulți ani ” lui Vladimir Putin.

sursa

Oamenii își vor putea autentifica procurile pentru stabilirea pensiei, indemnizației și alocației la primării

Legislativul a adoptat, în lectura a doua, proiectul de lege care prevede extinderea atribuției de autentificare a procurilor de către secretarii consiliilor locale. Astfel, autentificarea procurilor în scopul reprezentării persoanelor pentru stabilirea și recalcularea pensiei pentru limita de vârstă, indemnizației, alocației pentru dizabilitate și pensia de urmaș se va putea face la primărie, nu și la notar.

Pensii 2022: Noua formulă de calcul și modificările din PNRR - ACTUALITATE  / SOCIAL

Potrivit autorilor proiectului, un grup de deputați ai Fracțiunii „Partidul Acțiune și Solidaritate”, documentul a fost elaborat în vederea facilitării accesului persoanelor în etate și a celor cu nevoi speciale la serviciile oferite de CTAS, prin reprezentantul împuternicit prin procură, în condițiile în care în multe localități rurale nu activează notari, iar cetățenii întâmpină dificultăți și suportă cheltuieli suplimentare pentru a avea acces la serviciile oferite de aceștia.

Poliţia a dat Primăria Chişinău în judecată și cere să opreacă manifestaţiile organizate de partidul Şor, în faţa Preşedinţiei şi Parlamentului. Ce motive invocă oamenii legii

Poliţia a dat Primăria Chişinău în judecată și cere să opreacă manifestaţiile organizate de partidul Şor, în faţa Preşedinţiei şi Parlamentului. Se motivează că participanţii încalcă ordinea publică și au fost ănregistrate deja 40 de contravenții. Primăria nu a reacționat la avertizările trimise anterior ți susține că de asigurarea ordinii publice este responsabilă poliţia.

Natalia Gavrilița: Cei care stau în spatele protestelor Partidului Șor și au comis ilegalități trebuie să fie pedepsiți
foto: www.radiochisinau.md

Poliția a anunțat că pe numele manifestanţilor din centrul Chişinăului sunt contravenții pentru nesubordonare, huliganism, ultragierea angajaților forțelor de ordine, încălcarea legislației cu privire la protecția copiilor aflați în situație de risc, blocarea intenționată a carosabilului, limitarea accesului presei și agresarea jurnaliștilor, transmite TVR Moldova.

ANA REVENCO, ministrul Afacerilor Interne: „Toate persoanele care-şi asumă decizia de a protesta, de a-şi arăta în public susţinerea sau nu a unor decizii, este dreptul fiecărui cetăţean. În cazul în care astfel de evenimente sunt autorizate de către alte autorităţi, aceste autorităţi trebuie să intervină pentru a-şi exercita toate atribuţiile necesare pentru ca să trăim în pace, linişte.”

Şi preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, a dat replica unui deputat al Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor, care la invitat să discute cu manifestanţiil.

IGOR GROSU, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova: „Eu discut cu protestatarii veritabili, nu cu cei plătiţi de bandiţi. Ăştia care sunt plătiţi, hrăniţi, legănaţi, adăpaţi, numiţi cum vreţi. După asta vine salvarea. În fiecare dimineaţă vine salvarea, îl ia câte unul trudit. Îl duce, probabil, îl dezalcoolizează, îl aduce înapoi. Asta e profanarea noţiunii de protest.” Primăria Chişinău pasează Politiei responsabilitatea privind dezordinea făcută de protestatari.

„Municipiului Chișinău amintește că sistarea sau interzicerea protestului din fața Legislativului și a Președinției nu ține de competența autorităților administrației publice locale. (…) Municipalitatea a organizat mai multe ședințe, cu participarea părților implicate / responsabile, în cadrul cărora a fost adus la cunoștința organizatorilor obligațiIe și responsabilitățile lor, care trebuie să fie în conformitate cu norma legală.”

Poliția Republicii Moldova a anunţat că participanții la protestul din centrul Chisinaului au atacat forțele de ordine cu diferite obiecte, iar atunci când au fost somați, ar fi refuzat să se conformeze.

De ce Lituania nu îl iartă pe Gorbaciov: „Nu vom uita niciodată că armata sa a ucis civili pentru a prelungi ocupația regimului său în țara noastră”
Articolul anterior
Șeful apărării germane, avertisment pentru Occident: Nu subestimați puterea militară a Rusiei
Articolul următor