În fiecare seară, un brutar lasă pâinea nevândută şi alte alimente pe o bancă pentru cei nevoiaşi

Fedele, un brutar sicilian, timp de 19 ani, a efectuat o serie de acte de altruism zilnic în favoarea celor mai săraci oameni. Nu departe de brutăria sa, în oraşul Caltanissetta, Sicilia, există o bancă similară cu multe altele, cu excepţia faptului că seara devine locul unui mic miracol: se umple cu pungi de pâine, cutii de lapte, ulei şi alte produse de bază.

Totul este lăsat la dispoziţia tuturor celor care doresc să le folosească, în special a familiilor aflate în dificultate sau a imigranţilor fără adăpost.

Totul a început cu mult timp în urmă, când Fedele era încă un copil care lucra cu tatăl său. Într-o zi, un om a venit la brutărie să ceară o bucată de pâine. Urmărindu-l în timp ce ieşea, Fedele a văzut că acesta distribuia acea pâine mai multor oameni nevoiaşi de pe străzi, iar acea imagine a rămas cumva în inima lui.

Misiunea sa decentă şi neobosită nu se limitează doar la a pune pe bancă pâinea care rămâne la sfârşitul zilei, ci implică un angajament de a oferi donaţii zilnice. Alimente şi băuturi pe care Fedele le poate livra chiar el în locaţiile unde oamenii au nevoie, în timp ce se deplasează către casă; de exemplu pentru a ajuta o mamă bolnavă care se lupta să ajungă la sfârşitul lunii şi care nu a putut ajunge la „banca de solidaritate”.

Exemplul lui Fedele, care îşi urmează minunata sa misiune de altruism de aproape 20 de ani, ne arată că, pentru a avea o inimă bună, nu este necesar să donezi sume mari în faţa camerelor de televiziune: este suficient să începi cu problemele cotidiene, cu lucruri simple de zi cu zi. Este la fel de uşor ca statul pe o bancă în timp ce mănânci o bucată de pâine.

sursa: www.livebizmedia.com

Elveția oferă Moldovei un grant în valoare de 6,25 milioane de franci elvețieni
Articolul anterior
Cetățenii români se întorc acasă: trafic infernal în Austria și Ungaria. Se circulă cu 1 km pe oră
Articolul următor
Alte articole interesante