În fiecare weekend, pe străzile Capitalei va circula un troleibuz către cele mai importante locații de atracție turistică

Un troleibuz turistic va circula pe străzile orașului Chișinău în zilele de sâmbătă și duminică, pe o rută care va parcurge cele mai importante puncte de atracție turistică.

În celelalte zile, troleibuzul va circula pe una din rutele ordinare, deservite de către Regia Transport Electric Chișinău (RTEC).

Solicitat de IPN, șeful RTEC, Dorin Ciornîi, a menționat că troleibuzul este cu mers autonom. În timpul săptămânii, acesta va circula pe ruta 30, spre Aeroport.

Roman Vitiuc, șeful Direcției generale, economie, comerț și turism la Primăria Chișinău, a declarat pentru IPN că, pe ruta turistica, călătoria cu acest troleibuz va fi gratuită, în regim pilot, până în primăvară, după care se va propune Consiliului municipal Chișinău aprobarea unui tarif. Până atunci, cheltuielile vor fi suportate de RTEC sau din bugetul municipal.

O inițiativă similară a fost în 2014, dar nu a mers din cauza numărului mic de pasageri, la începutul anului 2019 a fost inițiat un proiect similar, dar a fost stopat deoarece tariful așa și nu a fost supus votului de către Consiliul municipal Chișinău. Acum s-a mers pe o abordare mai complexă, și anume pe difuzarea în troleibuz a ghidurilor audio despre locurile și monumentele istorice ale Chișinăului. Troleibuzul va trece pe la Turnul de Apă, Catedrala Mitropolitană, Clopotnița, muzee, teatre etc.

În etapa următoare, se preconizează a fi plasate QR-coduri pentru accesarea informațiilor despre obiectivele turistice și istorice.

Inițiativa este parte a proiectului dezvoltat în comun cu Agenția Națională pentru Turism Receptor (ANTRIM), în cadrul Planului de acțiuni care presupune dezvoltarea turismului în municipiul Chișinău.

Moldovenii din Spania se dau cu schiurile și se distrează în zăpadă
Articolul anterior
Bat clopote de nuntă? Dmitry Shepelev și-a cumpărat un apartament de lux în centrul Moscovei
Articolul următor
Alte articole interesante