Premierul Boris Johnson a declarat că toți adulții din Marea Britanie vor primi prima doză a unui vaccin anti-Covid-19 până la sfârșitul lunii iulie.
Guvernul britanic va prezenta luni o foaie de parcurs privind relaxarea celui de-al doilea lockdown național impus în Anglia, după ce a atins, la jumătatea lunii februarie, obiectivul de a vaccina 15 milioane de britanici din categorii ale populației cu risc ridicat de contaminare, relateazăAgerpres.
Acum urmează să fie vaccinați cu o primă doză populaţia de peste 50 de ani până pe 15 aprilie, conform anunțului făcut de guvern, după ce indicase anterior ca termen luna mai.
Dacă toţi adulţii vor fi vaccinaţi până la sfârşitul lunii iulie, se va depăşi termenul stabilit anterior, care prevedea încheierea acestui proces până în toamnă.
„Vom urmări acum să administrăm o doză fiecărui adult până la sfârşitul lunii iulie, ajutându-i mai întâi pe cei mai vulnerabili dintre noi, şi să luăm măsuri suplimentare pentru a relaxa unele din restricţiile în vigoare”, a declarat premierul britanic Boris Johnson.
Până în prezent, Marea Britanie a administrat o primă doză de vaccin la 17.2 milioane de persoane, peste un sfert din totalul populației de 67 de milioane de locuitori.
Un bărbat a fost dat în judecată de vecinul său pentru că făcea grătare prea des. Ce a decis instanța
Un bărbat şi-a dat în judecată vecinul care făcea grătare prea des, scrie antena3.ro.
Pensionarul din Germania susţine că a suferit ani de zile din cauza fumului și mirosului şi a obținut o hotărâre de referință la Tribunalul districtual din Munchen.
„Unul dintre vecinii mei a făcut grătar aproape în fiecare zi când vremea era frumoasă. Mirosul era neplăcut”, a relatat bătrânul.
Vecinul său folosea un grătar electric, dar fumul trecea din terasa acestuia în apartamentul reclamantului.
A fost insuportabil pentru pensionar, așa că a depus o plângere.
Pensionarul s-a adresat justiției, iar Tribunalul districtual din München i-a dat dreptate. Vecinului i se permite acum să facă grătar doar o dată pe săptămână.
În plus, el riscă o amendă de până la 250.000 de euro dacă nu respectă regulile stabilite sau până la șase luni de închisoare dacă nu o poate plăti.
Care sunt cele mai mari păcate pe care ortodocșii le fac în Postul Paștelui fără să știe
Care sunt cele mai mari păcate pe care ortodocșii le fac în Postul Paștelui fără să știe.
În conformitate cu învățăturile Bisericii Ortodoxe, există mai multe păcate care pot fi comise în timpul Postului Paștelui. Unele dintre cele mai comune păcate includ:
Încălcarea regulilor privind postul
Postul Paștelui implică o serie de restricții alimentare și comportamentale, precum abstinența de la carne, ouă, lactate și alte alimente, precum și renunțarea la anumite obiceiuri și distracții. Încălcarea acestor reguli poate fi considerată un păcat în timpul postului.
Lipsa de rugăciune și meditație
Postul Paștelui implică o mai mare concentrare pe viața spirituală, rugăciunea și meditația. Neglijarea acestor aspecte poate fi considerată un păcat în timpul postului.
Desconsiderarea celor săraci și a celor în nevoie
Postul Paștelui implică și un aspect de caritate și de îngrijire a celor în nevoie. Ignorarea acestor aspecte poate fi considerată un păcat în timpul postului.
Îngâmfare și mândrie
Postul Paștelui nu trebuie să fie doar despre abstinența alimentară și comportamentală, ci și despre cultivarea smereniei și a modestiei. Mândria și îngâmfarea pot fi considerate păcate în timpul postului.
Lipsa de iertare
Postul Paștelui este, de asemenea, o ocazie de a se elibera de păcate și de a ierta pe cei care ne-au greșit. Lipsa de iertare poate fi considerată un păcat în timpul postului.
Este important să se înțeleagă că acestea sunt doar câteva exemple de păcate care pot fi comise în timpul postului Paștelui și că fiecare persoană poate avea propriile lor lupte și provocări în timpul postului. Prin urmare, este important să se consulte cu un duhovnic și să se încerce să se rămână cât mai fidel cu putință în ceea ce privește îndeplinirea practicilor și obiceiurilor postului, scrie redactia.ro.
De câți bani ai nevoie ca să-ți ”cumperi” fericirea. Ce arată datele ultimului studiu
Conform unei echipe de cercetători, dar și un laureat cu Premiul Nobel, există o corelație semnificativă între bani și fericire care depășește pragul salarial de 75.000 de dolari pe an. În esență, banii pot aduce fericirea, transmite Bloomberg, scrie ziare.com.
Un studiu publicat pe 1 martie în revista Proceedings of the National Academy of Sciences arată că starea de mulțumire crește constant odată cu veniturile și chiar accelerează odată ce salariul depășește 100.000 de dolari pe an, atât timp cât persoana are un anumit nivel de bază de fericire. Acest studiu a fost realizat pe un eșantion de 33.391 de persoane care trăiesc în SUA, iar autorii afirmă că acest efect se poate observa în cazul salariilor de până la 500.000 de dolari, deși nu există date concluzive dincolo de acest nivel, mai arată Bloomberg.
Aceste date contrazice concluziile unei lucrări celebre din 2010 realizată de psihologul Daniel Kahneman și economistul Angus Deaton, care sugera că fericirea crește odată cu venitul, până când relația începe să se „aplatizeze” la un venit cuprins între 60.000 și 90.000 de dolari pe an. În prezent, Kahneman a reanalizat lucrarea împreună cu Matthew Killingsworth, un doctorand în psihologie de la Universitatea Harvard și un fost manager de produse software.
Potrivit noii lor lucrări, pe care o descriu ca fiind o „colaborare contradictorie”, Kahneman și Killingsworth au descoperit că există un platou al fericirii, dar acesta se aplică numai la cei mai nefericiți 20% dintre oameni și doar atunci când aceștia încep să câștige peste 100.000 de dolari. Cu toate acestea, chiar și membrii acestui grup nefericit au devenit mai fericiți pe măsură ce veniturile lor au crescut până la șase cifre. Doar după atingerea acestui punct, efectul de creștere a fericirii ca urmare a obținerii de venituri mai mari începe să se diminueze.
„Pentru oamenii foarte săraci, este clar că banii ajută foarte mult. Dar dacă ai un venit decent şi încă eşti nefericit, sursa nefericirii tale probabil că nu este ceva ce banii pot rezolva”, declarat Killingsworth pentru New Scientist.
Pentru cei care nu se încadrează în acest grup de americani, mai mulți bani înseamnă o creștere a fericirii, cel puțin într-o anumită măsură, iar pentru cei mai fericiți 30% din populație, rata de creștere a fericirii chiar se accelerează pe măsură ce veniturile depășesc 100.000 de dolari.
Participanții la interviu au fost adulți cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, angajați și locuitori ai SUA, cu o vârstă medie de 33 de ani și un venit mediu pe gospodărie de 85.000 de dolari pe an. Aceștia au fost întrebați despre nivelul lor de fericire de mai multe ori pe zi prin intermediul unei aplicații dezvoltate de Killingsworth.
Chiar dacă sondajul a inclus participanți cu venituri mai mari de 500.000 de dolari, cercetătorii au menționat că nu se poate afirma cu certitudine dacă efectul se aplică și pentru persoanele care câștigă peste acest nivel.