În Moldova a crescut prețul la benzină, motorină și gaze

În Moldova, prețurile carburanților și gazelor la benzinării au crescut din nou. În medie, prețul benzinei și motorinei a crescut cu 40-50 de bani, iar a gazului cu aproximativ 70 de bani.

separator
De exemplu, acum pentru un litru de ,,95”, șoferii  trebuie să plătească de la 18,45 la 18,70 de lei. Prețul gazului înainte de sărbători nu a depășit 9,25 lei. Acum acesta costă de la 9,84 la 10 lei pe litru. Mulți șoferi sunt nemulțumiți de această situație, dar există și cei care nu sunt surprinși. Creșterea prețurilor în Moldova a devenit ceva obișnuit, transmite btv.md.

Potrivit șoferilor, daca prețul combustibilul creste, atunci și salariile și pensiile ar trebui sa crească. Acum, creșterea prețurilor duce doar la faptul că oamenii părăsesc Moldova în căutarea unei vieți mai bune.

Potrivit Legii privind piața produselor petroliere adoptată de Parlament, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2019, ANRE nu mai stabilește prețuri maxime ale combustibilului, așa cum a făcut în anii precedenți. În conformitate cu metodologia aprobată, prețurile sunt stabilite de operatori, ținând cont de costurile și nivelul de rentabilitate de zece la sută.

Imagini scârboase. Cum sunt hrăniți bolnavii la Spitalul Raional Cimișlia
Articolul anterior
Președintele companiei ucrainene: ,,Era unul dintre cele mai bune avioane ale noastre, cu un echipaj excelent și foarte sigur”
Articolul următor
Alte articole interesante