În Moldova ar putea fi permise nunțile cu până la 50 de persoane

Igor Dodon a răspuns celor care intenționează în timpul apropiat să organizeze nunți sau alte manifestații cu mai mult de 50 de persoane, menționând că asta nu se va întâmpla curând.

separator
Declarații în acest au fost făcute în cadrul emisiunii sale ,,Președintele răspunde”, potrivit zugo.md.

Îndeosebi, șeful de stat s-a adresat proprietarilor de restaurante care critică restricțiile în acest sens.

„Vin critici din partea unor restaurante… eu salut toți oamenii de afacere din RM, dar nu trebuie să interpretați greșit unele mesaje făcute de autorități, pentru că sarcina noastră e să avem grijă de sănătatea oamenilor, inclusiv de cei care o să vină la nuntă în localul dvs.

Pentru voi poate e mai important să vină 200 de persoane și să tragă un hostropăț, așa ca atunci când nu era pandemie, dar… dacă se strâng la o nuntă 200 de oameni cum se face la noi, la moldoveni, vin toate neamurile din 20 de raioane și apoi fiecare pleacă în raionul său. Noi am avut focare în sate după astfel de evenimente”, a declarat Igor Dodon.

Restricția privind adunările în grupuri de până la 50 de persoane ar putea fi introdusă după 15 mai, însă acest lucru depinde de evoluția situației epidemiologice din țară în ceea ce privește Covid-19.

De săptămâna viitoare, se vor reintroduce taxele pentru călătorie în transportul public din Chișinău și Bălți
Articolul anterior
Piesă nouă! Dan Bălan și Tina Karol au realizat un duet romantic în superfinala ,,Vocea Ucrainei”
Articolul următor
Alte articole interesante