În Moldova înfloresc narcisele

În satul Bardar, raionul Ialoveni, narcisele au înflorit. Deocamdată doar în sera unuia dintre grădinari, însă chiar și așa florile s-au grăbit în acest an. De regulă, acestea înfloreau cu o lună mai târziu, la început de februarie.

separator
„Desigur, narcisele nu vor înflori pe stradă în condiții naturale. Poate dacă temperatura este mai ridicată, atunci în țările calde, cum ar fi Franța și Italia, acestea pot înflori mai devreme, la începutul lunii martie. În Moldova, am auzit că în unele locuri au înflorit deja ghioceii”, spune florarul Gheorghe Luchița.

Pentru ca floarea să înflorească, temperatura din seră ar trebui să fie de cel puțin cinci grade în timpul zilei și un grad pe timp de noapte. Familia lui Gheorghe Luchița este angajată în floricultură de aproximativ 20 de ani. În afară de narcise, lalele, irisele, zambile și tot felul de violete sunt cultivate în sere.

„Acum o floare de narcisă costă cinci lei, pentru că folosește multă căldură. Și becul costă aproximativ cinci lei. Puțin mai târziu, prețurile vor scădea atunci când nu mai este nevoie de căldură suplimentară”, a spus antreprenorul. Anul trecut, primele narcise și lalele au înflorit la începutul lunii februarie. (sursa: www.publika.md)

Moldoveanca Rusanda Davideanu este noua prezentatoare la un post TV din București
Articolul anterior
Video. Bătaie în Capitală, la un club de noapte. Doi tineri au ajuns la spital
Articolul următor
Alte articole interesante