În Moldova se așteaptă un nou val de îmbolnăviri după sărbătorile pascale

Coordonatoarea campaniei de vaccinare anti-Covid-19, Ninel Revenco, îndeamnă oamenii să fie prudenți în perioada sărbătorilor pascale și spune că la sfârșitul lunii mai este anticipat un nou val de infectări.

Potrivit lui Revenco, experiența anului trecut demonstrează că perioada sărbătorilor, când au loc reuniunile de familie, este propice răspândirii virusului, transmite IPN.

Coordonatoarea campaniei de vaccinare, Ninel Revenco, spune că, în timp, ar trebui să obținem o imunitate colectivă față de virusul SARS-COV-2 și să ne obișnuim cu prezența acestui virus.

„În acest an nu vom ieși din situația excepțională în sănătate publică. Acest proces se va transforma treptat într-o maladie infecțioasă respiratorie sezonieră. 

Virusul nu va pleca, trebuie să învățăm să trăim cu el, de asta toate măsurile impuse de organizațiile internaționale și de autoritățile naționale trebuie să devină lege pentru toți”, a spus Ninel Revenco în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.

Mai mult, virusul suferă mutații severe, iar noile tulpini sunt mult mai agresive decât tulpina inițială și se manifestă prin forme grave ale bolii.

„Tulpinile noi care apar sunt mai virulente, se răspândesc mult mai rapid, au o contagiozitate mult mai mare și afectează nu doar persoanele în vârstă, ci au trecut la persoanele tinere, de 30 de ani sau sub 30 de ani, și mai grav este că sunt afectați și copiii. Sunt afectați plămânii, rinichii și sistemul nervos central”, a spus Ninel Revenco.

De la începutul pandemiei, în Republica Moldova și-au pierdut viața din cauza virusului 5.668 de persoane, dintre care 114 lucrători medicali.

Un video emoționant, până la lacrimi, cucerește internauții moldoveni. Un tată orb luptă pentru fiul său și își recunoaște băiatul după forma ,,feței și mânuțelor”

Un video publicat pe rețelele de socializare i-a emoționat la maximum pe internauți. Un bărbat rămas orb de la vârsta de 16 ani este ajutat de unicul său fiu minor. În ciuda vârstei mici, Marius este tot sprijinul tatălui său, el având grijă inclusiv de casă și de gospodărie. Internauții s-au mobilizat intens pentru a oferi ajutor acestei familii!

Tatăl orb a fost supus unui test și s-a descurcat de minune. Vladimir și-a recunoscut fiul dintre mai mulți tineri, palpând cu mâinile sale ,,fețele și mânuțele” acestora. ,,Acestea sunt mânuțele care mă ajută și mă îngrijesc”, a exclamat bărbatul, cuprins de lacrimi, în momentul în care a dat răspunsul corect. Ajutată de prezentatorul Anatol Melnic, familia a primit un ajutor material din partea unui agent economic. Vezi video-ul plin de emoții, mai jos:

Emisiunea ”Uși Deschise” cu Aura va fi difuzată la TV

Emisiunea marca unica.md, ”Uși deschise” cu Aura va fi la TV! Acum vei putea privi la televizor, de pe canapea, emisiunea ta preferată. Începând din data de 4 februarie, proiectul nostru va fi difuzat pe postul RLive TV, în fiecare zi de sâmbătă, începând cu ora 19.00.

”Uși deschise” este un proiect realizat de echipa unica.md, iar gazda emisiunii este interpreta Aura care vă invită la o discuție relaxantă cu personalități remarcabile sau tineri ambițioși, ce au încercat calea succesului.

Fiecare din noi are ”uși” care duc către mici secrete, unele le ținem închise cu lacăt, altele le deschidem, când nu ne mai este frică de ele. Ce secrete, amintiri, povești de viață nedezvăluite până acum a găsit Aura după ușile invitaților, aflați din emisiunea ”Uși deschise”.

Și pentru că Aura nu și-a schimbat meseria de interpret pe una de jurnalist, veți avea parte de o discuție amicală, cu multe zâmbete și emoții pozitive. Și ca să dăm un pic din culise despre invitații din emisiunile care urmează, Vitalie Dani ne-a mărturisit că uneori câștigă mai mulți bani din domeniul IT decât din muzică și nu acceptă să se numească interpret, dar preferă să i se spună cântăreț. Nelly Ciobanu ne-a spus ceea ce nu se știe despre Eurovision, de ce este dezamăgită de publicul de acasă și ne-a povestit despre perioada când nu a putut cânta.

Mai mult, am reușit să deschidem ușile nedeschise ale Lenuței Gheorghiță despre ierarhia din muzica populară și din culisele concertelor. Anatol Melnic a deschis ușile sufletului și am aflat ce l-a determinat să facă o schimbare radicală în viață sa.

Așa că nu ratați în fiecare zi de sâmbătă emisiunea ”Uși deschise” cu Aura, pentru că Mihai Budurin, Georgeta Voinovan, Irina Bivol, Adriana Ochișanu, Natalia Barbu, Nata Albot, Gabriel Nebunu, Gheorghe Țopa, Pasha Parfeni, Corneliu Botgros și mulți alți invitați vă dau întâlnire pe canalul RLive TV, în fiecare zi de sâmbătă la ora 19.00.

Vă urăm vizionări plăcute!

Pasagerii unui avion au zburat 15 ore și la aterizare s-au trezit tot acasă

Pasagerii unui zbor Emirates cu destinația Auckland, Noua Zeelandă, care a decolat din Dubai la sfârșitul săptămânii trecute, au aterizat tot pe aeroportul de unde au plecat după 13 ore de zbor, scrie digi24.ro.

Zborul EK448 a decolat la ora locală 10:30, iar pilotul s-a întors din drum aproape de sfârșitul călătoriei de aproximative 13.000 de kilometri și a aterizat tot la Dubai după miezul nopții, potrivit FlightAware și Business Insider.

Aeroportul Auckland s-a închis weekendul trecut, din cauza inundațiilor severe, măsura fiind luată în timp ce zborul din Dubai se apropia de finalul călătoriei. „Aeroportul Auckland a evaluat daunele aduse terminalului internațional și, din păcate, a stabilit că nu poate opera zboruri internaționale astăzi”, a declarat administrația aeroportul într-un comunicat de sâmbătă după-amiază.

„Știm că acest lucru este extrem de frustrant, dar siguranța pasagerilor este prioritatea noastră principală.”

Sâmbătă seara, după reluarea zborurilor interne, oficialii aeroportului au spus că zborurile internaționale vor fi reluate duminică. Emirates a precizat într-un comunicat pentru Business Insider: „Regretăm neplăcerile cauzate clienților. Emirates va continua să monitorizeze situația din Auckland și să își țină la curent pasagerii”.

Preşedintele României s-a alăturat campaniei ,,Vinerea Verde” şi a mers cu bicicleta la muncă
Articolul anterior
Fructe puține și scumpe, din cauza primăverii capricioase. Pierderile estimate de specialiști sunt și de 90%
Articolul următor