În Moldova, sunt anulate festivalul ,,Mărțișor” și alte evenimente publice

Toate manifestațiile în masă vor fi anulate în legătură cu prevenirea răspândirii coronovirusului în țara noastră. Hotărîrea a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a Punctului Focar. Anunțul a fost făcut de către ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu în cadrul unui briefing de presă.

separator
”Am coordonat cu OMS decizia de a interzice toate manifestările în masă, indiferent de tipul acestora: culturale, sociale, sportive. Vrem să coordonăm cu fețele bisericești vizavi de slujbele la biserică, deoarece și acolo participă un număr mare de oameni, dar despre rezultate vă anunțăm după discuții cu fețele bisericești”, a spus Dumbrăveanu.

Totodată, în cadrul ședinței s-a decis de a fortifica frontiera de stat cu personal medical. Cât despre închiderea școlilor și a grădinițelor, membrii Punctului Focal au ajuns la concluzia că deocamdată nu este nevoie de această măsură. În prezent, în țara noastră sunt zece cazuri suspecte de COVID-19 la maturi și două cazuri la copii.

Până acum autoritățile au anulat câteva acțiuni în masă, precum expoziții anuală „Moldagrotech”, dar și festivalul „Mărțișor”.

sursa: www.noi.md

China scapă de coronavirus: în ultimele două zile nu a fost raportat niciun caz nou
Articolul anterior
Pe 3 aprilie, Era digitală va domina cea de-a VI-a ediție Privé Fashion Events!
Articolul următor
Alte articole interesante