În Moldova, vor fi implementate proiecte de guvernare în valoare de un milion de euro, finanțate de UE și Fundația Konrad Adenauer

Cea de-a două rundă de propuneri de proiecte a programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer, şi-a desemnat câștigătorii. În cadrul celui de-al doilea apel de propuneri de proiecte au fost recepționate 158 dosare, iar în urma evaluării au fost selectate pentru finanțare 35 de propuneri de proiecte care au îndeplinit toate criteriile descrise în Ghidul de solicitare a finanțării.

separator

Proiectele câștigătoare au fost selectate în funcție de scorul acumulat, precum și de bugetul disponibil pentru această rundă de finanțare – circa un milion de euro.

Viitorii beneficiari de finanțare urmează să-și implementeze în toate regiunile țările propunerile de proiecte care includ activități cum ar fi: campanii de mobilizare comunitară, de informare și sensibilizare privind soluționarea problemelor locale; audieri și activități publice, consultări, dezbateri, sesiuni de mentorat și de formare/instruire; activități de identificare a impedimentelor în dezvoltarea comunităților, analiza politicilor publice orientate către dezvoltarea comunităților; evaluarea eficienței și eficacității autorităților locale; activități de networking destinate organizațiilor societății civile de nivel local în vederea implicării acestora în dezvoltarea propriei comunități și în procesele decizionale locale; alte activități ce pot contribui eficient la promovarea diversității culturale, coeziunii sociale și comunicării la nivel local și regional.

De asemenea, comisia de evaluare a confirmat și o listă de rezervă. În cazul în care vor fi identificate fonduri disponibile, organizațiile care se regăsesc pe lista de rezervă vor fi contactate de către echipa de proiect.

Proiectul „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” a fost lansat în aprilie 2019 şi va oferi, în perioada 2019-2021, granturi în valoare de circa trei milioane de euro organizațiilor societății civile care își desfășoară activitatea în afara orașului Chișinău.

sursa

Ion Chicu: Noul program de finanţare al FMI este fără precedent pentru R. Moldova
Articolul anterior
Pandemia a dus la scăderea vânzărilor de deodorante. Care este motivul?
Articolul următor
Alte articole interesante