În plină pandemie, medicii din Belarus sunt concediați sau chiar bătuți pentru că s-au pronunțat împotriva regimului Lukașenko

În plină pandemie de coronavirus, medicii din Belarus sunt concediați, amendați sau chiar bătuți pentru că s-au pronunțat împotriva regimului Lukașenko. Potrivit jurnaliştilor de la Politico, unii dintre ei au luat parte la protestele anti-guvernamentale de anul trecut, în timp ce alții au criticat public modul în care regimul de la Minsk a gestionat criza pandemică.

Conform Fundației de solidaritate medicală din Belarus, peste 70 de profesioniști din domeniul medical și-au pierdut locurile de muncă în ultimele luni, iar opt studenți la medicină au fost exmatriculați. În același timp, alți 250 de medici au fost amendați sau ținuți în centre de detenție, unii dintre ei fiind bătuți cu cruzime de forțele de ordine.

Agenţia de ştiri mai notează că cetățenii nu au surse credibile de informare în ce privește vaccinurile, iar numărul de doze administrat este unul mult mai mic decât în orice altă ţară din Europa. Până acum, Belarus a imunizat doar 8% din populația sa, preponderent cu vaccinul rusesc Sputnik V.

Guvernul și Ministerul Sănătății de la Minsk au refuzat să comenteze relatările celor de la Politico.

sursa: www.publika.md

Pericolele pe care le aduce încălzirea planetei: concentrații record de mercur, microbi reînviați, valuri de căldură
Articolul anterior
Vloggerița Valerie Lungu și stomatologul Alex Meroiu s-au despărțit
Articolul următor
Alte articole interesante