În primele trei luni ale anului, au fost eliberate 477 autorizaţii de construcție

În primele trei luni ale anului curent au fost eliberate 477 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale sau cu 16,8% mai puțin comparativ cu ianuarie-martie 2019, potrivit datelor publicate de Biroul Național de Statistică.

separator
Distribuția după mediul de rezidență indică că, în ianuarie-martie 2020, în mediul urban au fost eliberate 257 autorizații de construire, ceea ce constituie cu 26,4% mai puțin față de aceeași perioadă a anului precedent. În mediul rural au fost eliberate 220 autorizații, în scădere cu 1,8% față de ianuarie-martie 2019.

Totodată, în profil regional a fost înregistrată o scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădirile rezidenţiale în regiunea Sud (cu 27 autorizaţii), în UTA Găgăuzia (cu 8 autorizaţii) și în regiunea Centru (cu 2 autorizaţii). Totodată, în regiunea Nord şi în mun. Chişinău s-au eliberat cu 13 și, respectiv, 12 autorizații de construire a clădirilor rezidențiale mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent.

Pentru clădirile nerezidențiale, în ianuarie-martie 2020 comparativ cu aceeași perioada a anului 2019, a scăzut numărul autorizaţiilor de construire în toate regiunile: în UTA Găgăuzia (cu 56 autorizații), în regiunea Sud (cu 13 autorizații), în regiunea Nord (cu 9 autorizații), în mun. Chişinău (cu 5 autorizații), în regiunea Centru (cu 1 autorizație).

sursa: www.monitorul.fisc.md

O moldoveancă stabilită în Spania a cusut măști, pe care le-a distribuit gratis în spitale
Articolul anterior
Ministrul Educației: Anul școlar va continua la distanţă şi se va finaliza la 29 mai
Articolul următor
Alte articole interesante