Noi acțiuni desfășurate în cadrul stării de urgență

În Republica Moldova a crescut numărul copiilor infectați cu noul tip de coronavirus, după identificarea tulpinii britanice pe teritoriul țării.

De la începutul pandemiei, au fost infectați 12.528 de copii infectați, majoritatea cu vârsta cuprinsă între 11 și 17 ani. Iar 973 din numărul infectaților, au reprezentat femeile însărcinate.

Anunțul a fost făcut de către premierul interimar, Aureliu Ciocoi, după convocarea ședinței Centrului unic de comandă a stării de urgență, în data de 9 aprilie.

Până la ziua de astăzi, 61 091 de persoane s-au vaccinat în Republica Moldova. Numărul nu cuprinde cetățenii care s-au vaccinat în afara țării. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale este în proces de negociere directă cu o companie din China care produce vaccinul Sinovac, pentru contractarea unui lot de 400 000 doze de vaccinuri.

Autoritățile vor examina rapid posibilitatea de a detașa câte un lucrător medical în cadrul celor 15 centre de informare privind Covid-19, amplasate în 15 localități din țară, pentru a demara procesul de testare rapidă a populației.

În ultimele 24 de ore, pe teritoriul țării au fost antrenați în acțiuni de patrulare și menținere a ordinii publice cca 11 mii de polițiști și 80 de militari din cadrul Armatei Naționale, iar Poliția de Frontieră a depistat 4 certificate false de Covid în rândul celor 5516 persoane ce au intrat în țară.

Au fost verificate 8056 persoane aflate în autoizolare, 903 – agenți economici 300 – unități de transport, 346 – unități comerciale. Au fost întocmite 385 procese contravenționale, 178 persoane fizice au fost sanționate și 1 agent economic.

În weekend, oamenii legii vor continua patrularea zonelor publice și supravegherea respectării regimului sanitar, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Un bărbat din Bălți găsit fără cunoștință a fost salvat de o patrulă de carabinieri
Articolul anterior
Stare de urgență. Peste 170 de persoane, amendate în ultimele 24 de ore
Articolul următor
Alte articole interesante