În Rusia mor de 16 ori mai mulţi medici de coronavirus decât în restul ţărilor

Un studiu realizat în Rusia a descoperit că cel puţin 186 de persoane ce lucrează în sistemul medical au murit în urma infecţiei cu Covid-19. Raportat la numărul total al deceselor înregistrate în Rusia rezultă că aproximativ 7% din decese s-au înregistrat în rândul personalului medical. Procentul este unul dintre cele mai mari din lume depăşind ţări cu sisteme medicale mult mai slabe.

separator

Unul din 15 decese este înregistrat în rândul personalului medical în Rusia. Cifra este de 16 ori mai mare decât în ţările cu un număr de cazuri similar raportat la populaţie.

A doua ţară ca procent al deceselor în rândul personalului medical a fost Iran cu 1,59% . În Marea Britanie, Italia, Spania şi SUA procentul este sub 1%. În Republica Moldova au murit 12 cadre medicale.

Realizatorii studiului dau două posibile explicaţii. Fie numărul deceselor la nivel naţional este mult subevaluat, fie personalul medical este expus unui risc foarte mare din lipsa de echipament de protecţie.

Rusia este suspectată că raportează mai puţine cazuri de infecţie şi decese. Oficialii ruşi au negat acest lucru şi au ameninţat că vor lua acreditarea publicaţiilor precum New York Times sau Financial Times care au pus întrebări asupra numărului oficial raportat de Rusia, scrie Mediafax.

Astăzi, sunt confirmate 151 cazuri noi de Covid-19
Articolul anterior
,,Cer scuze, mamă”. Cătălin Caragea i-a dedicat o piesă mamei sale, înainte de a se stinge din viață
Articolul următor
Alte articole interesante