În sectorul Buiucani, doritorii pot dona haine în cadrul campaniei Banca de Haine

Începând de astăzi, donatorii din sectorul Buiucani pot oferi donaţiile în cadrul campaniei Banca De Haine organizat de Misiunea Socială Diaconia.

Boxa poate fi găsită în sectorul Buiucani pe str. Alba Iulia, 117.

Banca de Haine este primul proiect de colectare publică de bunuri care are scopul de a crea un mecanism autohton de solidaritate socială prin redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate. De 5 ani demonstrăm că există suficiente resurse în Republica Moldova care pot servi ca soluţii concrete la nevoile oamenilor.

„Banca de Haine este un model de excelenţă a implementării unui mecanism de solidaritate socială, prin care am reuşit să demonstrăm că prin resursele locale putem să îmbrăcăm mii de oameni. La fel, este pentru prima dată când un proiect simplu dovedeşte atât de multă eficacitate.

Apreciem disponibilitatea echipei Petrom Moldova de a sprijini în continuare proiectul Diaconiei şi înţelegerea nevoii aproapelui aflat în dificultate de a fi îmbrăcat graţie acestui proiect de Responsabilitate Socială Corporativă. Ne bucurăm că acest demers continuă şi se extinde”, susține Igor Belei, Director Executiv Diaconia, conform TVR Moldova.

Din octombrie 2020 compania Petrom Moldova este partenerul Diaconiei în cadrul proiectului Banca de Haine, astfel, de mai bine de un an, colecta de bunuri se desfăşoară prin intermediul a 3 boxe amplasate în preajma staţiilor Peco PETROM Moldova:

Boxa nr.1 – mun. Chişinău, str. Calea Orheiului, 109 (2 boxe);

Boxa nr.2 – mun. Chişinău, str. Iulius Cezar, 1;

Boxa nr.3 – mun. Chişinău, str. Milescu Spătaru, 11/2;

Iar din această lună extindem serviciul într-un nou sector al capitalei:

Boxa nr.4 – mun. Chişinău, str. Alba Iulia, 117;

Până în prezent, prin intermediul boxelor (amplasate în Chişinău), au fost colectate şi distribuite 235 tone de bunuri, dintre care 35 tone doar în ultimul an. Aceste resurse au fost distribuite către oamenii nevoiaşi din 30 de localităţi (parohii).

Diaconia îndeamnă donatorii care aleg să susţină proiectul să respecte câteva reguli:

  • Obiecte admise pentru a fi donate: lenjerie de pat, haine, încălţăminte, jucării.
  • Nu lăsaţi pachetele cu donaţii lângă boxă. Asiguraţi-vă că bunurile ajung în boxe, aşa cum nu putem garanta siguranţa bunurilor lăsate în afară.
  • Dacă doriţi să donaţi o cantitate mai mare de bunuri materiale, Vă rugăm să le aduceţi direct la sediul Diaconiei: Poşta Veche, str. Criuleni 22.
  • Asiguraţi-vă că lucrurile donate sunt curate şi îngrijite.
  • Toate donaţiile trebuie lăsate în pungi sau saci legaţi

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

Un oraș din Japonia interzice mersul pe scările rulante. Care este motivul

Într-un oraș din Japonia a fost introdusă o ordonanță pentru a-i împiedica pe oameni să meargă pe scările rulante.

Ordinul a intrat în vigoare în Nagoya la 1 octombrie și interzice oamenilor să meargă pe scările rulante, în încercarea de a preveni accidente precum căzăturile, scrie Independent.

Deși în orașul de pe coasta Pacificului se obișnuiește ca oamenii să se oprească pe partea stângă a scărilor rulante și să păstreze partea dreaptă liberă pentru cei care se grăbesc, au existat cazuri în care mai multe persoane și-au pierdut echilibrul și i-au dezechilibrat și pe alții.

Chiar dacă s-au făcut încercări de promovare a practicii de a sta nemișcat pe scările rulante după persoanele în vârstă și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibile accidente sau căzături, acestea nu au dat niciun rezultat.

Peste 805 accidente care au avut loc pe scările rulante au fost catalogate ca fiind cauzate de „utilizarea necorespunzătoare a acestora” în 2018 și 2019, potrivit celor mai recente date ale Asociației japoneze a ascensoarelor, a relatat Japan Times.

În urma introducerii noii ordonanțe, primăria a difuzat, de asemenea, spoturi publicitare și afișe în principalele gări, în încercarea de a sensibiliza populația.

Nagoya nu este primul oraș care introduce o astfel de ordonanță. Și în orașul Saitama a fost aplicată o regulă similară în urmă cu doi ani, în octombrie 2021.

sursa

O nouă atracție turistică în New York, de la înălțimea unui zgârie-nori. Efecte spectaculoase obținute cu ajutorul oglinzilor
Articolul anterior
Regelui Mihai al României ar fi împlinit astăzi 100 de ani
Articolul următor