În sectorul Buiucani, doritorii pot dona haine în cadrul campaniei Banca de Haine

Începând de astăzi, donatorii din sectorul Buiucani pot oferi donaţiile în cadrul campaniei Banca De Haine organizat de Misiunea Socială Diaconia.

Boxa poate fi găsită în sectorul Buiucani pe str. Alba Iulia, 117.

Banca de Haine este primul proiect de colectare publică de bunuri care are scopul de a crea un mecanism autohton de solidaritate socială prin redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate. De 5 ani demonstrăm că există suficiente resurse în Republica Moldova care pot servi ca soluţii concrete la nevoile oamenilor.

„Banca de Haine este un model de excelenţă a implementării unui mecanism de solidaritate socială, prin care am reuşit să demonstrăm că prin resursele locale putem să îmbrăcăm mii de oameni. La fel, este pentru prima dată când un proiect simplu dovedeşte atât de multă eficacitate.

Apreciem disponibilitatea echipei Petrom Moldova de a sprijini în continuare proiectul Diaconiei şi înţelegerea nevoii aproapelui aflat în dificultate de a fi îmbrăcat graţie acestui proiect de Responsabilitate Socială Corporativă. Ne bucurăm că acest demers continuă şi se extinde”, susține Igor Belei, Director Executiv Diaconia, conform TVR Moldova.

Din octombrie 2020 compania Petrom Moldova este partenerul Diaconiei în cadrul proiectului Banca de Haine, astfel, de mai bine de un an, colecta de bunuri se desfăşoară prin intermediul a 3 boxe amplasate în preajma staţiilor Peco PETROM Moldova:

Boxa nr.1 – mun. Chişinău, str. Calea Orheiului, 109 (2 boxe);

Boxa nr.2 – mun. Chişinău, str. Iulius Cezar, 1;

Boxa nr.3 – mun. Chişinău, str. Milescu Spătaru, 11/2;

Iar din această lună extindem serviciul într-un nou sector al capitalei:

Boxa nr.4 – mun. Chişinău, str. Alba Iulia, 117;

Până în prezent, prin intermediul boxelor (amplasate în Chişinău), au fost colectate şi distribuite 235 tone de bunuri, dintre care 35 tone doar în ultimul an. Aceste resurse au fost distribuite către oamenii nevoiaşi din 30 de localităţi (parohii).

Diaconia îndeamnă donatorii care aleg să susţină proiectul să respecte câteva reguli:

  • Obiecte admise pentru a fi donate: lenjerie de pat, haine, încălţăminte, jucării.
  • Nu lăsaţi pachetele cu donaţii lângă boxă. Asiguraţi-vă că bunurile ajung în boxe, aşa cum nu putem garanta siguranţa bunurilor lăsate în afară.
  • Dacă doriţi să donaţi o cantitate mai mare de bunuri materiale, Vă rugăm să le aduceţi direct la sediul Diaconiei: Poşta Veche, str. Criuleni 22.
  • Asiguraţi-vă că lucrurile donate sunt curate şi îngrijite.
  • Toate donaţiile trebuie lăsate în pungi sau saci legaţi

O nouă atracție turistică în New York, de la înălțimea unui zgârie-nori. Efecte spectaculoase obținute cu ajutorul oglinzilor
Articolul anterior
Regelui Mihai al României ar fi împlinit astăzi 100 de ani
Articolul următor
Alte articole interesante