În spitalele din Chișinău mai sunt doar 29 de paturi libere

În instituțiile medicale din municipiul Chișinău mai sunt doar 29 de paturi libere. Șefa Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei municipiului Chișinău, Tatiana Bucearschi, a declarat astăzi la ședința online a serviciilor municipalității că din cele 692 de paturi aflate la evidența instituțiilor de sănătate municipale sunt ocupate 663.

separator

549 dintre pacienții internați în instituțiile sanitare municipale sunt bolnavi de COVID-19.

„De la începutul pandemiei până în prezent, în municipiul Chișinău s-au înregistrat 5.205 de pacienți infectați cu coronavirus, 2.715 persoane au fost vindecate, iar 158 de persoane au decedat”, a declarat Tatiana Bucearschi.

În același timp, oficialul a adăugat că din numărul total de cadre medicale infectate cu coronavirus în Republica Moldova, 13 la sută sunt angajați ai instituțiilor medicale municipale. „Din 2368 de cazuri de îmbolnăvire a lucrătorilor medicali, 311 sunt angajați în instituțiile sanitare din municipiul Chișinău”, a declarat funcționara, potrivit Moldpres.

După 15 iulie, ar putea fi eliminată carantina pentru moldovenii care revin acasă. De asemenea, se vor deschide unele grădinițe
Articolul anterior
Un tânăr de 19 ani s-a înecat într-un lac din Chișinău
Articolul următor
Alte articole interesante