În spitalele din Chișinău, nu mai sunt locuri la terapie intensivă

Responsabilii din domeniul sănătății ai Primăriei Chișinău anunță că toate locurile la terapie intensivă din spitalele Capitalei sunt ocupate.

separator

Șefa Direcției asistență socială și sănătate a Primăriei municipiului Chișinău, Tatiana Bucearschi, a declarat la ședința on-line a municipalității că statistica evoluției de COVID-19 în Capitală este îngrijorătoare, toate locurile de la terapie intensivă fiind ocupate, transmite Moldpres.

“Datele ne arată o continuă creștere a cazurilor de COVID: din cele 39.797 de cazuri, peste 16.600 sunt din municipiul Chișinău”, a declarat Bucearschi.

Potrivit oficialului, capacitatea instituțiilor spitalicești din municipiu a fost suplinită cu 60 de locuri, pentru bolnavii de coronavirus, fiind pregătite un total de 927 de paturi de spital.

În prezent, în spitalele din municipiul Chișinău sunt internate 706 persoane cu COVID-19. În stare gravă se află 208 pacienți, dintre care șase sunt intubați.

„În Chișinău sunt 5.469 de focare COVID-19: De la ultima raportare, numărul de focare a crescut cu 269 de cazuri.

Cele mai afectate suburbii ale municipiului sunt Durlești, Stăuceni, Codru, Cricova, Grătiești, Bubuieci, Sângera și Băcioi”, a precizat șefa Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei Chișinău.

Incidența la 100.000 de persoane este de 648, în creștere cu 28 de cazuri pentru luna august

Țuțu s-a despărțit de logodnica sa? Beatrice a șters toate pozele cu el și i-a dat unfollow

Fostul deputat democrat Constantin Țuțu s-ar fi despărțit de logodnica sa, Beatrice Petrachi. Cei doi nu se mai urmăresc pe Instagram, iar Beatrice a șters toate pozele cu acesta, scrie SHOK.md.

Țuțu însă mai are publicate pe contul său de Instagram două poze cu Beatrice.

Care este motivul despărțirii nu se cunoaște.

Un scandal cu palme și pumni într-o parcare din Chișinău a avut loc în luna octombrie 2020. Potrivit martorilor oculari, fosta și actuala iubită a ex-deputatului democrat Constantin Țuțu, s-au certat până s-au luat la pumni.

Nu se știe dacă anume Constantin Țuțu ar fi motivul încăierării, însă, acesta ar fi fost tocmai șoferul unui automobil în care a urcat una dintre fetele implicate în scandal.

Clipe de coșmar pentru o femeie din Ialoveni care ar fi fost violată de mai mulți bărbați. Iubitul ei a alertat poliția

O femeie de 36 de ani, dintr-o localitate din Ialoveni, ar fi fost violată de mai mulți bărbați. Concubinul acesteia a alertat poliția. Informația a fost confirmată, pentru UNIMEDIA, de ofițera de presă al Inspectoratul de Poliție Ialoveni, Didenco Mariana, scrie unimedia.info.

foto simbol

„La 21 aprilie curent, poliția din Ialoveni a fost sesizată de către un bărbat, precum că concubina sa de 36 ani, ar fi fost violată de mai mulți bărbați.

Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, iar victima a fost îndreptată pentru efectuarea expertizei medico-legale”, a declarat ofițera de presă al Inspectoratul de Poliție Ialoveni, Didenco Mariana.

Polițiștii pe urmele unui Tiktoker moldovean care și-a dotat Mercedesul cu girofar, cerând participanților la trafic să i se cedeze trecerea

Un TikToker începător s-a lăudat cu o achiziție pentru maşina sa, iar scurtul videoclip a devenit cel mai vizionat de pe canalul său. Acesta şi-a cumpărat şi instalat pe un Mercedes-Benz GLS, stilizat sub forma unui GLS 63 AMG, un girofar în toată regula, scrie www.autoblog.md.

Se pare că i-a fost livrat într-o cutie şi mai dispune de o staţie radio, semn că are şi un difuzor integrat, prin care ar putea cere participanților la trafic să i se cedeze trecerea, asta dacă va avea curajul să iasă cu girofarul pe drumurile publice, dacă nu cumva a încercat deja.

Oamenii legii s-au sesizat în urma apariției acestor imagini, iar șoferul urmează să fie identificat și tras la răspundere.

Cetățenii români, care se află pe teritoriul Republicii Moldova, pot solicita suspendarea carantinei la intrarea în România
Articolul anterior
Schemă de îngrijire completă a tenului gras, cu acnee și imperfecțiuni
Articolul următor