În spitalele din Chișinău, nu mai sunt locuri la terapie intensivă

Responsabilii din domeniul sănătății ai Primăriei Chișinău anunță că toate locurile la terapie intensivă din spitalele Capitalei sunt ocupate.

separator

Șefa Direcției asistență socială și sănătate a Primăriei municipiului Chișinău, Tatiana Bucearschi, a declarat la ședința on-line a municipalității că statistica evoluției de COVID-19 în Capitală este îngrijorătoare, toate locurile de la terapie intensivă fiind ocupate, transmite Moldpres.

“Datele ne arată o continuă creștere a cazurilor de COVID: din cele 39.797 de cazuri, peste 16.600 sunt din municipiul Chișinău”, a declarat Bucearschi.

Potrivit oficialului, capacitatea instituțiilor spitalicești din municipiu a fost suplinită cu 60 de locuri, pentru bolnavii de coronavirus, fiind pregătite un total de 927 de paturi de spital.

În prezent, în spitalele din municipiul Chișinău sunt internate 706 persoane cu COVID-19. În stare gravă se află 208 pacienți, dintre care șase sunt intubați.

„În Chișinău sunt 5.469 de focare COVID-19: De la ultima raportare, numărul de focare a crescut cu 269 de cazuri.

Cele mai afectate suburbii ale municipiului sunt Durlești, Stăuceni, Codru, Cricova, Grătiești, Bubuieci, Sângera și Băcioi”, a precizat șefa Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei Chișinău.

Incidența la 100.000 de persoane este de 648, în creștere cu 28 de cazuri pentru luna august

Cetățenii români, care se află pe teritoriul Republicii Moldova, pot solicita suspendarea carantinei la intrarea în România
Articolul anterior
Schemă de îngrijire completă a tenului gras, cu acnee și imperfecțiuni
Articolul următor
Alte articole interesante