În spitalul din Anenii Noi nu mai sunt locuri. Cele 5 aparate de ventilare sunt insuficiente pentru numărul mare de pacienți

Toate cele 70 de locuri de la spitalul din raionul Anenii Noi sunt ocupate. Totodată conducerea raionului atenționează Ministerul Sănătății că cele cinci aparate de ventilare sunt insuficiente la etapa actuală.

separator

„Am anticipat acest fapt și cu câteva zile în urmă am trimis un demers urgent Ministerului Sănătății în care am cerut implicarea lor și am menționat că sistemul medical din raion nu e pregătit pentru acest flux mare de bolnavi. Nu am primit niciun răspuns până acum. Împreună cu directorul spitalului, ne vom deplasa la Minister pentru a le cere personal implicarea și asistența” a menționat vicepreședintele raionului Octavian Zelinschi, potrivit Jurnal.md.

„Nu putem rămâne indiferenți față de spital și față de medicii noștri din raion – nici eu, în calitate de vicepreședinte responsabil de domeniu, nici președintele raionului, care este profund îngrijorat de situație”, a precizat Octavian Zelinschi.

Spitalul din raionul Anenii Noi dispune la momentul actual de 70 de locuri destinate persoanelor infectate cu Covid. Bolnavii sunt tratați de doar doi medici.

Fiul Nataliei Gordienko împlinește astăzi 3 anișori. ,,Te iubesc mai mult decât viața!”
Articolul anterior
Încă 1.165 cazuri de Covid-19, depistate în ultimele 24 de ore
Articolul următor
Alte articole interesante