În SUA, școlile ar putea rămâne închise până în toamna lui 2021

Bill Gates a vorbit într-un interviu pentru CBS News despre situaţia COVID-19. A afirmat că ar putea fi nevoie de „un număr incredibil de mare” de doze de vaccin pentru ca virusul să fie eliminat.

separator

Omul de afaceri a spus că modul în care Donald Trump a gestionat pandemia a fost o „greşeală uriaşă”, relatează Daily Mail.

Fondatorul Microsoft a mai atras atenţia şi asupra şcolilor, care poate că nu se vor întoarce la normal până în toamna anului 2021.

Insistă pe identificarea unor strategii şi soluţii prin care şcolile şi cursurile să funcţioneze din nou, fără a exista riscul de îmbolnăvire. Cea mai mare îngrijorare a sa este închiderea şcolilor.

„După decese, închiderea şcolilor va fi un cost foarte mare pentru noi. În prezent, şcolile centrale nu au resurse pentru cursuri online, iar şcolile private şi cele din suburbii se descurcă mult mai bine la capitolul acesta”, a menţionat Gates.

Afeceristul a afirmat că restricţiile au ajutat foarte mult la combaterea răspândirii virusului şi le consideră foarte importante, însă relaxările nu au venit la momentul potrivit.

„Deschiderea barurilor în contextul susţinerii economiei versus riscul de infectare. O mulţime de strategii de acest fel au fost greşite”, a declarat Bill Gates.

Gates susţine că cea mai eficientă metodă de a combate virusul este distanţarea socială, purtarea măştii de protecţie şi, evident, un vaccin eficient.

Fundaţia lui Bill Gates a donat 300 de milioane de dolari pentru a sprijini efortul de a combate pandemia.

Întrebat şi despre teoriile conspiraţiei dezvoltate în jurul numelui său, Gates a declarat următoarele: „Nu, nu este nicio legătură între vaccin şi vreun dispozitiv de urmărire. Nu există şi nu înţeleg de unde a apărut teoria asta”.

sursa: www.mediafax.ro

Apa micelară Cosmeplant cu extract de levănțică face magie pentru tenul tău!
Articolul anterior
307 cazuri noi de Covid-19, înregistrate în Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante