În toiul iernii, la Bardar, au înflorit primele lalele

În toiul iernii, în serele de la Bardar, raionul Ialoveni, au înflorit deja primele lalele. Florarii au implementat o tehnologie specială pentru a favoriza creşterea mai rapidă a plantelor.

În sera lui Gheorghe Tonu cresc în jur de 30 de mii de lalele, dintre care aproape 300 au înflorit deja, scrie publika.md.

Gheorghe Tonu, crescător de flori: „Acestea-s laptop, acestea-s kung fu. Avem acolo salmon impression. Şi altele. Aici sunt vreo opt soiuri de lalele. În Moldova, după informaţiile pe care le avem, primelele lalele au apărut acum 10 zile. Ceea ce înseamnă undeva la 25 decembrie.”

În acest an, bărbatul a schimbat procesul de creştere a plantelor, astfel încât bulbii nu au mai fost puşi în pământ, ci în apă. Producătorul vinde lalele la un preţ care variază între 10 şi 12 lei.

„În general, un crescător de lalele câştigă la o floare crescută, venit net, de la un leu până la doi lei.” La florăriile din Chişinău, lalele ajung să coste dublu, iar comercianţii se plâng că nu prea au vânzări.

În serele din satul Bardar, considerat „mica Olandă a Moldovei” datorită plantaţiilor de lalele, florile de primăvară vor începe să înflorească masiv în februarie.

Directorul executiv Moderna: Vaccinul va oferi probabil imunitate de până la câţiva ani
Articolul anterior
Spitale pline în Marea Britanie, după apariția noii tulpini de Coronavirus. Autoritățile au decis să intensifice vaccinarea
Articolul următor
Alte articole interesante