În ultimele 24 de ore, forţele ucrainene au respins atacurile trupelor ruse în jurul a 12 localităţi din Donbas: morţi şi răniţi

Unităţi ale forţelor de apărare ucrainene au respins în ultimele 24 de ore atacurile invadatorilor ruşi în perimetrul a 12 aşezări din regiunile Lugansk şi Doneţk, în estul Ucrainei, a informat sâmbătă Statul Major General al armatei ucrainene, citat de agenţia de presă oficială Ukrinform și Agerpres.

„În ultimele 24 de ore, ocupanţii ruşi au lansat 10 atacuri cu rachete, dintre care unul asupra infrastructurii energetice din Zaporojie (sud) şi 26 de lovituri aeriene, precum şi 81 de tiruri din sisteme de lansare de rachete multiple, în special, asupra unor ţinte civile din oraşul Oceakovo. Există morţi şi răniţi”, menţionează Statul Major într-un comunicat postat pe Facebook.

Există riscul de noi atacuri aeriene şi cu rachete pe întreg teritoriul Ucrainei, avertizează Statul Major ucrainean.

Inamicul continuă să efectueze acţiuni ofensive în direcţiile Bahmut, Avdeevka şi Novopavlovsk, în timp ce se apără în direcţiile Kupiansk, Liman, Zaporojie şi Herson, potrivit înaltului comandament militar ucrainean.

Autorităţile ucrainene au anunţat sâmbătă că un atac rusesc împotriva oraşului Kostiantinivka, din regiunea Doneţk (est) s-a soldat cu trei morţi şi cel puţin doi răniţi.

„Trei civili au fost ucişi şi cel puţin doi au fost răniţi într-un atac cu rachetă al ocupanţilor ruşi în această dimineaţă la Kostiantinivka”, a raportat Pavlo Kirilenko, guvernatorul ucrainean al regiunii aflate sub control parţial prorus, pe contul său Telegram.

„Ruşii au tras asupra unei zone rezidenţiale şi au avariat patru clădiri de apartamente, un hotel, garaje şi maşini civile”, a adăugat el, menţionând că acţiunile de salvare nu au fost încă încheiate.

Potrivit lui, echipe de salvare şi oficiali din poliţie se află la faţa locului pentru a „documenta cu atenţie încă o crimă a ocupanţilor ruşi”, notează Reuters.

Anterior, Kirilenko declarase că patru persoane au fost ucise şi cel puţin şapte au fost rănite în urma loviturilor ruse din ultimele 24 de ore în regiunea Doneţk, scena unor lupte grele.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a afirmat vineri că situaţia de pe frontul Doneţk continuă să fie „extrem de gravă”, unde Rusia îşi intensifică ofensiva pe fondul invaziei sale pe scară largă, lansată în februarie trecut.

„Ocupanţii nu doar ne atacă poziţiile, ci şi distrug în mod deliberat şi metodic oraşele şi satele din jurul lor”, a subliniat preşedintele Zelenski în discursul său zilnic către populaţie.

Copila ucisă de troleibuz va fi înmormântată mâine. Mama fetei: ,,Cui m-ai lăsat, nu o să pot trăi fără tine”

Copila de 12 ani, ucisă de un troleibuz, la Ciocana va fi înmormântată mâine, 26 martie. Mama fetei a lăsat un mesaj plin de durere pe o rețea de socializare.

 Fetița, ucisă de un troleibuz la Ciocana va fi înmormântată mâine. Mama copilei: Cui m-ai lăsat, nu o să pot trăi fără tine

„Cine are dorință să-și ia rămas bun de la Nastenika 26.03.23 la ora 13:30 fata noastră va fi în curte. Fetița mea cui m-ai lăsat, nu o să pot trăi fără tine….”, a scris mama copilei.

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane, drum şi text care spune „кто имеет желание попрощаться снастенькой 26.03.23 13:30 наша девочка будет дворе. доченька на кого ты меня оставила не смогу жить без тебя..... BONJOU”

Nereguli la Institutul Oncologic: alimente alterate sau păstrate necorespunzător. Alimente bune, ascunse în încăperi încuiate pentru a fi sustrase

Nereguli în alimentaţia pacienţilor de la Institutul Oncologic din Chişinău. Ministrul Sănătăţii, Ala Nemerenco, spune că în urma unui control inopinat s-au depistat alimente alterate sau păstrate necorespunzător.

Șeful unei secții din cadrul Institutului Oncologic, reținut pentru  corupție, plasat în arest pentru 20 de zile. CNA: un nou denunț a fost  depus pe numele lui – Ziarul de Gardă

De asemenea, cantităţi importante de produse, precum pâine, pește, ficat de curcan, carne de vită, crupe, ulei, sare şi zahăr, erau ascunse în încăperi încuiate. Într-o debara au fost găsite 17 lăzi cu prune uscate, 12 saci de mere uscate, 8 pachete de detergent praf şi altele.

Ministrul Sănătăţii afirmă că, de fapt, produsele erau pregătite pentru a fi sustrase din spital, scrie TVR Moldova.

Poliţia a întocmit un proces verbal în acest caz iar şefa blocului alimentar şi-a dat demisia. Nemerenco mai notează că, a doua zi după control, meniul s-a îmbunătățit, pacienţii primind cu chifle, eclaire și croissante coapte in bucătăria spitalului.

Amintim că verificările în spitale au început după ce mai multe femei s-au plâns, pe reţelele sociale, de mâncarea proastă din maternităţi.

„Ora Pământului”. Guvernul îndeamnă cetățenii să deconecteze lumina în această seară timp de o oră

Astăzi, 25 martie, marcăm „Ora Pământului”. În acest context, Guvernul îndeamnă cetățenii să deconecteze lumina timp de o oră, în intervalul 20:30 – 21:30.

ASTĂZI: ORA PĂMÂNTULUI 2022. Oameni din toată lumea sting lumina în această  seară, timp de o oră - Alba24

„În această sâmbătă, împreună cu instituțiile guvernamentale ne alăturăm mișcării globale „Ora Pământului”. Acțiunea reprezintă un simbol al respectului pentru natură, un aport în diminuarea consecințelor schimbărilor climatice. Te îndemnăm să deconectezi lumina timp de o oră, în intervalul 20:30 – 21:30”, se arată într-un comunicat emis de Guvern.

Potrivit Ministerului Mediului, anul acesta, de Ora Pământului 2023, World Wildlife Fund (#WWF) lansează provocarea de a dărui o oră pentru Pământ în fiecare lună. „O oră, în care alături de familie sau prieteni, să facem ceva care să aibă legătură cu protecţia naturii: să gătim cu ingrediente locale, să facem schimburi de haine, să plantăm sau să igienizăm zone din natură”, precizează sursa citată.

Ministerul Mediului avertizează, în context, că biodiversitatea se pierde într-un ritm fără precedent, iar economia mondială este dependentă de natură.

Earth Hour a fost organizat prima oară pe 31 martie 2007 în Sydney, când 2 milioane de oameni şi peste 2.100 companii au stins lumina timp de o oră, demonstrând astfel preocuparea faţă de una dintre cele mai mari probleme actuale: schimbarea accelerată a climei.

Din 2008, Earth Hour a devenit o mişcare globală, incluzând 100 milioane de oameni din mai mult de 30 de state ale lumii.

Un bărbat s-a deghizat în femeie, ca să scape de mobilizare și război
Articolul anterior
Ninge abundent în Capitală. Recomandări pentru șoferi
Articolul următor