În următorii 10 ani se vor naşte mai mulţi băieți

În următorii 10 ani, în lume se vor naște cu circa 5 milioane de fete mai puține decât băieți.

Potrivit British Medical Journal (BMJ), în următorul deceniu, se vor naște cu 4,7 milioane mai puține fete decât băieți în întreaga lume. Motivul este avortul selectiv și prejudecățile culturale în anumite țări, unde se dă prioritate nașterii băieților. 

Astfel, cercetătorii au examinat 12 țări în care disparitatea dintre bărbați și femei a crescut din 1970, precum și 17 țări în care un astfel de raport a fost influențat de factori sociali sau culturali, cel mai adesea acestea erau statele din sud-estul Europei, precum și din sud-estul Asiei, scrie diez.md cu referire la France24.

Oamenii de știință estimează că diferența dintre băieții și fetele nou-născuți va ajunge la 22 de milioane până în 2100, ulterior acest lucru ar putea duce la o creșterea violenței și la o scădere a numărului de căsătorii.

Acum un an, circa 23 de milioane de fete nu s-au născut din cauza că părinților nu le-a plăcut sexul copilului. Această sumă este egală cu circa jumătate din populația Spaniei sau aproape cu întreaga populație a Australiei, se arată într-un studiu publicat deAcademia ameriacă de ştiinţă. Cercetătorii au analizat situația demografică în toată lumea pe parcursul al câtorva zeci de ani și au constatat că în anumite state s-a înregistrat o creștere bruscă a numărului de nașteri de băieți și scăderea numărului de nașteri de fete.

Cel mai vizibil acest fenomen s-a înregistrat în 11 state, precum: Georgia, Armenia și Azerbaidjan, India și China.

În medie, în fiecare țară la fiecare 105 de băieți se nasc 100 de fete. Însă, odată cu apariția tehnologiilor care permit cunoașterea sexului copilului care încă nu s-a născut, se atestă o descreștere a numărului de fete nou-născute. Tendința mondială arată că cuplurile întrerup sarcina dacă nu le place sexul copilului.

De asemenea, cercetătorii au descoperit țările în care se înregistrează un număr „suspect” de mare de nașteri a băieților sunt: Azerbaidjan, Albania, Coreea de Sud, Armenia, Vietnam, Georgia, Tunis, Taiwan.

Scutecele pentru maturi și efectele lor utile
Articolul anterior
Mare atenţie! Varianta Delta a învățat să ascundă simptomele
Articolul următor