În weekend, trecem la ora de iarnă

Ora se va schimba în noaptea de 30 spre 31 octombrie, atunci când ora 04:00 va deveni ora 03:00. Ca urmare a schimbării orei, în noaptea de sâmbătă spre duminică ,,vom dormi mai mult”.

Anul 2021 ar putea fi ultimul în care vom face aceste schimbări.

Comisia Europeană a cerut renunţarea la schimbarea orei, dar deocamdata nici România, nici R. Moldova, nu a ratificat încă recomandarea.

După un sondaj realizat în tot spaţiul comunitar, Comisia Europeană a propus eliminarea schimbării sezoniere a orei, propunere susţinută în primul rând de Germania. Parlamentul European a votat, la 26 martie 2019, renunţarea la schimbarea orei de două ori pe an, începând cu 2021. Fiecare stat membru urma să decidă pe ce oră va rămâne – ora standard sau ora de vară.

Conform propunerii de acum doi ani a Comisiei Europene, statele membre care decid să menţină permanent ora de vară trebuiau să efectueze ultima schimbare în acest sens în ultima duminică din martie a anului 2021. Cele care preferau să rămână la ora standard urmau să schimbe ora pentru ultima dată în ultima duminică din luna octombrie 2021. Era prevăzută, însă, şi posibilitatea unei amânări de 12 luni.

Andrei Spînu, a treia zi de negocieri la Sankt Petersburg: ,,Ne dorim un contract similar cu cel de până acum”
Articolul anterior
Un ginecolog a creat primul prezervativ unisex din lume. Cum poate fi folosit de femei
Articolul următor
Alte articole interesante