Încă 15 persoane au decedat de Covid-19, în ultimele 24 de ore

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, încă 15 persoane au decedat din cauza complicațiilor cauzate de noul Coronavirus. Astfel, bilanțul victimelor în țara noastră a urcat la 1.866.

separator

Informația este prezentată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Din numărul total al persoanelor decedate astăzi, 8 sunt femei, iar 7 – bărbați.

Deces 1852: Femeie de 82 ani, din r-nul Dondușeni. Internată la data de 28 octombrie, la SR Dondușeni. Comorbidități: hipertensiune arterială, boala Parkinson, AVC.

Deces 1853: Bărbat de 79 ani, din r-nul Dubăsari. Internat la data de 21 octombrie, la SR Criuleni. Comorbidități: diabet zaharat, insuficeință cardiacă cronică.

Deces 1854: Femeie de 68 ani, din r-nul Glodeni. Internată la data de 26 octombrie, la SC Bălți. Comorbidități: cardiopatie mixtă, insuficiență cardiacă.

Deces 1855: Bărbat de 81 ani, din mun. Bălți. Internat la data de 02 noiembrie, la SC Bălți. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 1856: Bărbat de 71 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 01 noiembrie, la IMU. Comorbidități: ulcer gastric cronic, hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă.

Deces 1857: Femeie de 80 ani, din r-nul Ungheni. Internată la data de 26 octombrie, la SR Ungheni. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 1858: Bărbat de 61 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 01 noiembrie, la IMU. Comorbidități: cardiopatie hipertensivă, insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială.

Deces 1859: Bărbat de 67 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 02 noiembrie, la IMU. Comorbidități: insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială.

Deces 1860: Femeie de 81 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 02 noiembrie, la IMU. Comorbidități: insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială, sechele AVC.

Deces 1861: Femeie de 62 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 27 octombrie, la IMU. Comorbidități: obezitate, cardiopatie, diabet zaharat, hipertensiune arterială.

Deces 1862: Bărbat de 62 ani, din r-nul Drochia. Internat la data de 28 octombrie, la IMU. Comorbidități: obezitate gr. III.

Deces 1863: Bărbat din mun. Chișinău. Internat la data de 31 octombrie, la SCM Arh. Mihail. Comorbidități: cardiopatie ischemică, diabet zaharat, insuficiență cardiacă.

Deces 1864: Femeie de 72 ani, din r-nul Ialoveni. Internată la data de 19 octombrie, la SCM Arh. Mihail. Comorbidități: cancer, anemie fierodeficitară.

Deces 1865: Femeie de 51 ani, din r-nul Călărași. Internată la data de 30 noiembrie, la SR Călărași. Comorbidități: insuficineță cardiacă, obezitate, hipertensiune arterială.

Deces 1866: MSMPS exprimă sincere condoleanțe familiei și colegilor, în legătură cu trecerea în neființă a profesorului universitar Natalia Rotaru, în vârstă de 57 ani, Șefa Catedrei de radiologie și imagistică din cadrul Facultății de Rezidențiat, USMF „Nicolae Testemiţanu”. Natalia Rotaru și-a dedicat peste trei decenii învățământului superior medical și sistemului național de sănătate. Aceasta a fost internată la data de 27 octombrie, la Institutul de Medicină Urgentă. Dumnezeu să o odihnească în pace.

Până la ziua de azi, 50 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus în R. Moldova a ajuns la 79.566 cazuri.

Până astăzi, 59.220 persoane au fost vindecate de Covid-19.

Angelina Jolie, dezvăluiri emoționante: ”Puteți să-mi luați totul. Nimic altceva nu contează”

Rolul favorit din viața Angelinei Jolie este cel de mamă. În noul ei film, „Maria”, câștigătoarea de Oscar o interpretează pe Maria Callas, una dintre cele mai apreciate soliste de operă din secolul XX. Întrebată ce ar putea compara cu dragostea pentru operă a Mariei Callas, Angelina a răspuns fără să stea pe gânduri: „maternitatea”, scrie peroz.ro.

Într-un interviu pentru Good Morning America, actrița de 49 de ani a vorbit, așa cum o face rareori, despre copiii ei. Să fie mamă e cel mai important pentru ea. „Este fericirea mea. Puteți să-mi luați totul. Nimic altceva nu contează”, a spus ea.

Jolie are șase copii, trei adoptați, Maddox (23), Pax (21) și Zahara (19), și trei biologici, Shiloh (18) și gemenii Knox și Vivienne (16), cu fostul ei soț, Brad Pitt, cu care e într-o luptă de opt ani pentru custodie și bunuri.

Angelina a lucrat cu Maddox și Pax la filmul „Maria”. Actrița spune că a fost o experiență extraordinară să-i aibă și pe ei în spatele camerelor. Recent, a colaborat și cu Vivienne pentru un show pe Broadway.

Copiii Angelinei Jolie și ai lui Brad Pitt, în atenția întregii lumi de când s-au născut

Deși arată implicare în aceeași lume artistică în care activează părinții lor, niciunul dintre cei șase nu ar vrea să fie staruri în fața camerelor de filmat. „Sunt destul de privați”, a spus Jolie, menționând că Shiloh e campioană la acest capitol: „e extrem de privată”. „Nu s-au născut cu intimitate, așa că sper să pot avea parte de asta pe măsură ce cresc”, a mai menționat Jolie, care oferă rar detalii despre viața ei de familie.

Copiii au început, însă, să prindă gustul showbizz-ului. Shiloh e pasionată de dans, Vivienne, Maddox și Pax, de lumea producției de film și teatru. De asemenea, ceilalți doi copii, Zahara și Knox, au apărut de câteva ori pe covorul roșu alături de mama lor. Cel mai recent a fost rândul lui Knox. Îmbrăcat la patru ace și părând a fi în largul lui, a fost partenerul celebrei lui mame la Governors Awards.

Scandal în Italia din cauza bradului de Crăciun care va fi instalat în capitală

Un brad de 200 de ani dintr-un oraş italian de pe malul Lacului Garda a fost tăiat pentru a fi dus la Roma şi a deveni tradiţionalul brad de Crăciun din Piaţa Sfântul Petru, în pofida unui îndelungat şi înflăcărat protest local, informează agenţia italiană ANSA, scrie Agerpres.

Bradul, situat în Val di Ledro, a fost tăiat în ciuda unei serii de proteste la lumina lumânărilor organizate de localnici pentru ”salvarea dragului nostru Gigant Verde”.

”Regretăm foarte tare tăierea bradului de 31 de metri”, a spus Lorenzo Vescovi, unul dintre primii localnici care a protestat împotriva doborârii bradului.

”Ceea ce va ajunge la Roma va fi o fiinţă vie muribundă. Lupta noastră nu se opreşte, vrem să împiedicăm tăierea arborilor în această vale şi pretutindeni pentru un obicei crud şi anacronic”, a mai spus el.

Vaticanul a spus că ”alegerea de a tăia arborele a fost una ecologică”. ”Copacul a fost tăiat pentru a prioritiza dezvoltarea corectă a pădurii”, a mai spus Vaticanul

Municipalitatea scoate la licitație mai multe încăperi și spații din Chișinău

Primăria municipiului Chișinău scoate la licitație diverse tipuri de încăperi și spații de pe 21 de adrese, informează unica.md cu referire la un comunicat al Primăriei.

Pe data de 27 noiembrie 2024, ora 10:00, în Sala de ședințe a Preturii sectorului Centru, str. Bulgară, 43, va avea loc licitația pentru obținerea dreptului de locațiune a încăperilor cu altă destinație decât cea locativă, proprietatea Municipiului Chișinău.

Organizator: Direcția Generală Economie, Comerț și Turism

Descriere eveniment: La concurs sunt expuse diverse tipuri de încăperi și spații de pe 21 de adrese, cu suprafețe cuprinse între 4,7 m² și 355 m², fără drept de privatizare, cu amplasare la etaj, la subsol, la parter, etaj tehnic, soclu, garaje etc.

Cuantumul inițial al chiriei anuale pentru încăperile expuse la licitație variază de la 500 lei până la 250 000 lei, iar termenul de locațiune este de 5-7 ani.

La concurs pot participa persoane fizice și juridice din Republica Moldova, dar și investitori străini.

Persoanele interesate urmează să prezinte, nu mai târziu de 24 de ore până la desfășurarea licitației, organizatorului – Agenția „Capitalimobil” SRL, următoarele acte:

  • cererea în forma stabilită;
  • extras din Registrul de Stat al persoanelor juridice și al întreprinzătorilor individuali (pentru persoanele juridice);
  • procura (în cazul participării prin reprezentant);
  • copia actului de identitate;
  • documentul bancar ce confirmă achitarea acontului în mărime de 10 la sută din prețul inițial și a taxei de participare.

1.059 cazuri noi de Covid-19, confirmate în ultimele 24 de ore
Articolul anterior
OMS: Școlile trebuie să rămâne deschise. Nu ne permitem o generaţie pierdută din cauza Covid-19
Articolul următor