Încă 16 persoane au pierdut lupta cu noul Coronavirus

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, au fost înregistrate 16 decese în rândul persoanelor infectate cu Covid-19.

Deces 1515: Femeie de 73 ani, mun. Chișinău, internată la IMU, pe 7 octombrie. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate, angină pectorală de efort.

Deces 1516: Bărbat  de 71 ani, mun. Chișinău, internat la IMU, pe 21 septembrie. Comorbidități: cardiopatie mixtă, angină pectorală de efort, AVC.

Deces 1517: Femeie de 56 ani, din r-nul Ungheni, internată la IMSP SR Ungheni, pe 11 octombrie. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 1518: Femeie de 66 ani, din r-nul Anenii Noi, internată la IMSP SR Anenii Noi, pe 14 octombrie. Comorbidități: hipertensiune arterială, obezitate, angină pectorală de efort.

Deces 1519: Bărbat de 55 ani, din r-nul Drochia, internat la Spitalul Clinic Bălți, pe 7 octombrie. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Deces 1520: Bărbat de 70 ani, din mun. Chișinău, transferat de la Spitalul MSMPS, la Spitalul Clinic Bălți, pe 10 octombrie. Comorbidități: hipertensiune arterială, nefropatie hipertensivă.

Deces 1521: Bărbat de 84 ani, din r-nul Criuleni, internat la IMSP SR Criuleni, pe 8 octombrie. Comorbidități: hipertensiune arterială.

Deces 1522: Femeie de 79 ani, din mun. Chișinau, internată la SCM ”Gheorghe Paladi”, pe 10 octombrie. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială, angină pectorală de efort, cardiopatie mixtă.

Deces 1523: Femeie de 83 ani, din mun. Chișinau, internată la SCM ”Gheorghe Paladi”, pe 4 octombrie. Comorbidități: boală cerebrovasculară.

Deces 1524: Femeie de 75 ani, din mun. Chișinau, internată la IMSP SCM “Sfântul Arhanghel Mihail”, pe 4 octombrie. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială, angină pectorală de efort, pielonefrită.

Deces 1525: Bărbat de 70 ani, din r-nul Orhei, internat la IMSP SR Orhei, pe 5 octombrie. Comorbidități: hipertensiune arterială, hepatită cronică.

Deces 1526: Bărbat de 60 ani, din mun. Chișinău, internat la IMU, pe 9 octombrie. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială, angină pectorală de efort, nefropatie diabetică.

Deces 1527: Bărbat de 89 ani, din mun. Chișinău, internat la IMU, pe 12 octombrie. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă.

Decse 1528: Femeie de 78 ani, din r-nul Fălești, internată la IMSP SR Fălești, pe 9 octombrie, cu bronhopneumonie bilaterală.

Deces 1529: Bărbat de 27 ani, din mun. Chișinău, internat la Spitalul Clinic Republican, pe 13 octombrie. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă.

Deces 1530: Femeie de 80 ani, din r-nul Anenii Noi, internată la IMSP SR Anenii Noi, pe 12 octombrie. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă, angină pectorală de efort.

Detalii noi în cazul morții tinerei din Orhei: Cadavrul, găsit într-o groapă acoperită cu crengi

Noi detalii au ieșit la iveală, în cazul tineri de 19 ani, însărcinată în luna a 6-a, care a fost găsită astăzi, 20 aprilie, moartă, după ce a dispărut din Orhei pe 12 aprilie. Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a declarat pentru jurnaliști că trupul neînsuflețit al tinerei fost găsit cu greu, lângă un pârâu. Potrivit TV8, cadavrul a fost aruncat într-o groapă, acoperită cu crengi.

Sursa citată precizează că, deocamdată, medicii legiști și criminaliștii fac investigații la fața locului. Poliția nu poate da o cauză preliminară a morții, urmând să comunice mai multe detalii, în urma expertizei.

Cernăuțeanu a declarat că poliția a decis să intensifice căutările la Chițcanii Vechi, după ce o echipă de experți a analizat camerele de supraveghere de la casa principalului suspect, un bărbat în vârstă de 45 de ani, fost polițist și angajat al sistemului penitenciar.

Menționăm că sute de polițiști, voluntari și localnici au căutat-o pe Ana-Maria Guja timp de opt zile, inclusiv cu drone.

O universitate din Republica Moldova, prezentă la reuniunea Consorțiului „Universitaria” din România

Reprezentanții Universității de Stat din Moldova participă, în perioada 19 – 21 aprilie, la reuniunea Consorțiului „Universitaria” din România. 

Evenimentul este organizat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și reunește peste 100 de reprezentanți de la 10 universități.

Printre aceste instituții de învățământ superior se numără Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea din București, Universitatea „Babeş-Bolyai”, Universitatea de Vest din Timișoara, Academia de Studii Economice, Universitătea din Craiova, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Universitatea „Ovidius” din Constanța.

Universitatea de Stat din Moldova este reprezentată la eveniment de rectorul Igor Șarov și de prorectorii Sergiu Corlat și Violeta Cojocaru.

În cadrul reuniunii, se va discuta despre dezvoltarea programelor de cercetări științifice și transfer de cunoștințe, studiile doctorale, digitalizare și dezvoltarea relațiilor internaționale și parteneriate de studii, dezvoltarea managementului calității, strategie și dezvoltare instituțională, etc.

Consorțiul „Universitaria” a fost creat în 2009 și este cel mai reprezentativ consorțiu universitar din România.

O delegație a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului a oferit ajutor pentru deținuții din Cahul

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a transmis joi, 18 aprilie, un ajutor umanitar pentru deținuții din penitenciarul din Cahul, Republica Moldova.

Donația constă în 60 de perechi de încălțăminte și 60 de cărți de rugăciune, care vor ajunge la persoanele private de libertare din penitenciarul Cahul.

Transportul umanitar a fost realizat de o delegație a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, formată din pr. Vlad Țuțurlan, inspector eparhial și pr. Cornel Iftimie, slujitor al parohiei Măgura II.

Reprezentanții Episcopiei Basarabiei de Sud au întâmpinat oaspeții din România la centrul eparhial, mulțumindu-le pentru darul și grija față de cei aflați în suferință.

Menționăm că această acțiune s-a desfășurat în baza parteneriatului dintre Episcopia Basarabiei de Sud și Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

sursa

Ce se întâmplă cu organismul tău, dacă consumi nuci în fiecare zi
Articolul anterior
Concert cu artiști de pe ambele maluri ale Prutului, la Teatrul Verde. Spectatorii sunt așteptați cu măști
Articolul următor