Încă 17 moldoveni infectați cu virusul Covid-19, au decedat

În ultimele 24 de ore, au decedat 17 persoane infectate cu Covid-19.

Deces 1585: Bărbat de 72 de ani, din r-nul Ocniţa, transferat de la IMSP SR Ocniţa, la Spitalul Clinic Bălţi, pe 5 octombrie. Comorbidităţi: angină pectorală de efort, hipertensiune arterială.

Deces 1586: Bărbat de 77 ani, din r-nul Străşeni, internat la IMSP SR Străşeni, pe 8 octombrie. Comorbidităţi: boală cerebrovasculară.

Deces 1587: Femeie de 62 ani, din mun. Chișinău, internată la SCM “Gheorghe Paladi”, pe 13 octombrie. Comorbidităţi: diabet zaharat, hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă.

Deces 1588: Bărbat de 67 ani, din mun. Chișinău, internat la SCM “Gheorghe Paladi”, pe 9 octombrie, cu pneumonie comunitară viruso-bacteriană bilaterală, infecţie COVID-19.

Deces 1589: Bărbat de 61 ani, din mun. Chișinău, internat la SCM “Sf. Arhanghel Mihail”, pe 26 septembrie. Comorbidităţi: diabet zaharat, hipertensiune arterială, angină pectorală de efort.

Deces 1590: Bărbat de 66 ani, din mun. Bălţi, internat la Spitalul Clinic Bălţi, pe 6 octombrie. Comorbidităţi: obezitate, diabet zaharat.

Deces 1591: Bărbat de 57 ani, din mun. Chișinău, internat la Institutul de Medicină Urgentă, pe 11 octombrie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, AVC.

Deces 1592: Femeie de 59 ani, din r-nul Orhei, transferată de la IMSP SR Orhei, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 7 octombrie. Comorbidităţi: cardiopatie mixtă, mieloleicoză cronică.

Deces 1593: Bărbat de 73 ani, din mun. Bălţi, internat la Spitalul Clinic Bălţi, pe 10 octombrie, cu pneumonie bilaterală polisegmentară, infecţie COVID-19.

Deces 1594: Femeie de 71 ani, din mun. Bălţi, internată la Spitalul Clinic Bălţi, pe 3 octombrie. Comorbidităţi: bronhopneumonie obstructivă cronică, hipertensiune arterială.

Deces 1595: Bărbat de 70 ani, din r-nul Hânceşti, transferat de la IMSP SR Hânceşti, la Spitalul Clinic Bălţi, pe 11 octombrie. Comorbidităţi: boală renală cronică.

Deces 1596: Bărbat de 72 ani, din r-nul Ocniţa, transferat de la IMSP SR Ocniţa, la Spitalul Clinic Bălţi, pe 5 octombrie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială, angină pectorală de efort.

Deces 1597: Femeie de 56 ani, din r-nul Căuşeni, internată la IMSP SR Căușeni, pe 4 octombrie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, obezitate.

Deces 1598: Bărbat de 57 ani, din r-nul Cimişlia, internat la IMSP SR Cimişlia, pe 7 octombrie. Comorbidităţi: diabet zaharat.

Deces 1599: Bărbat de 50 ani, din mun. Chişinău, internat la Spitalul Clinic Republican, pe 4 octombrie. Comorbidităţi: diabet zaharat, hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă, obezitate.

Deces 1600: Femeie de 67 ani, din mun. Chişinău, internată la Spitalul Clinic Republican, pe 26 septembrie. Comorbidităţi: cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială, obezitate.

Deces 1601: medicul anesteziolog-reanimatolog Liviu Romanaș, în vârstă de 59 de ani, care activa în cadrul Spitalului Raional Edineţ. Medicul a fost internat la Spitalul Clinic Republican, pe 11 septembrie, fiind confirmat pozitiv cu infecţia COVID-19.

Suspectul în cazul omorului tinerei gravide din Orhei este un fost polițist! Individul nu-și recunoaște faptele. Este descris ca un om agresiv, care consumă des alcool

Întreaga țară este zguduită de crima macabră în cazul tinerei gravide de 19 ani din Orhei. Fata, însărcinată în șase luni, a fost ucisă cu sânge rece de un fost polițist care a luat-o cu mașina la ocazie. Trupul neînsuflețit al fetei a fost găsit îngropat într-o pădure, după opt zile de căutări de amploare. 

Tânăra gravidă care a dispărut după ce s-a urcat într-o mașină la ocazie, a fost găsită moartă. Circa 1.000 de oameni s-au mobilizat, după ce familia fetei a anunțat dispariția ei la poliție. După 8 zile de căutări de amploare, trupul neînsuflețit al tinerei a fost găsit fără suflare.

Principalul suspect în cazul crimei care a îngrozit Republica Moldova este chiar șoferul care s-a oferit să o ducă acasă. Bărbatul are 45 de ani și a lucrat ca polițist în penitenciar.

Presa scrie că individul este descris de apropiați ca fiind un om agresiv, care consumă des alcool. Suspectul nu își recunoaște faptele și nu vrea să coopereze cu oamenii legii. El se află acum în arest preventiv. 

A fost încadrat în Inspecoratul de Poliție Telenești, după care a fost trimis în satul Chițcanii Vechi, la noi, unde a activat ca șef de post o perioadă, apoi a plecat în Italia cu soția”, a spus Alexandru Tăburceanu, primarul localității Chițcanii Vechi.

În 2011, bărbatul a înființat o afacere în agricultură, care, după cum se arată în portalul guvernamental de date, nu a fost lichidată până acum.

În 2024, Judecătoria Orhei, sediul Telenești, a emis o hotărâre prin care s-a decis încasarea de la Gheorghe Cotorobai, în beneficiul B.C. Moldova-Agroindbank S.A., a sumei de 173.822 de lei cu titlu de datorie și a taxei de stat de 5.214 de lei.

Fostul polițist are doi copii, dar a divorțat în 2020. Soția sa este în continuare stabilită peste hotare.

În ultimii ani, bărbatul a trăit în sat și ducea un mod de viață mai izolat, a scris ZDG.md.

sursa

Meteorologii anunță un nou COD GALBEN de înghețuri

Meteorologii anunță Cod Galben de înghețuri. Avertizarea intră în vigoare mâine, 23 aprilie.

Astfel, potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în orele nocturne și ale dimineții se prevăd înghețuri pe arii extinse la suprafața solului cu intensitatea de -1..-3°C și izolat în aer cu intensitatea de -1..-2°C.

Decizie radicală în Italia. Ce se întâmplă, în Milano, după miezul nopții

Autoritățile din Milano au luat o decizie radicală, mai ales într-un oraș cosmopolit și mai ales vibrant, în special noaptea, scrie realitatea.net.

Marco Granelli, viceprimarul pentru securitate publică, a anunțat recent o propunere de interzicere a vânzării de mâncare la pachet după miezul nopții în cartierele populare ale orașului, scrie The Guardian.

De asemenea, barurile și restaurantele vor fi obligate să închidă teraseleîncepând cu ora 00:30 în zilele lucrătoare și cu ora 1.30 în weekend, în speranța că străzile vor fi eliberate de oameni, aducând astfel liniște și pace locuitorilor. Dacă va fi aprobată, această măsură drastică va intra în vigoare începând de luna viitoare și până la începutul lunii noiembrie.

Chiar dacă pizza se numără, de asemenea, printre numeroasele produse de mâncare la pachet vizate de interdicție, adunarea pentru o înghețată la ore târzii din noapte este o parte intrinsecă a culturii italiene, astfel încât perspectiva ca acest deliciu să fie atacat este un pas prea departe pentru mulți.

„Ce face o familie italiană obișnuită în timpul verii? Face o plimbare după cină și își ia o înghețată”, a declarat pentru Observer Marco Barbieri, secretar general al Confcommercio, asociația italiană a comercianților cu amănuntul din Milano. „Este o tradiție clasică și, prin urmare, este clar că, dacă intervii în acest tip de obicei cultural, oamenii nu vor fi fericiți”.

Deși înțelege situația dificilă a celor care locuiesc în zonele unde viața de noapte duce la gălăgie, Barbieri a declarat că interzicerea mâncării la pachet nu va rezolva problema. „O regulă care să interzică oamenilor să bea o sticlă de apă sau să mănânce o înghețată sau o pizza în timp ce se plimbă în Darsena nu va rezolva nimic, deoarece oamenii vor rămâne pe  afară, indiferent de situație. Credeți că un tânăr de 25 de ani va pleca acasă la miezul nopții doar pentru că nu poate să ia ceva de mâncare la pachet? Ce se întâmplă cu turiștii care vor să mănânce o înghețată după miezul nopții? Își dă seama această administrație ce face?”.

Primarul din Milano, Giuseppe Sala, a declarat reporterilor: „Nu pot evita să abordez această problemă, nu este o ciudățenie, ci o nevoie a multora… nu schimbăm regulile universului, ci impunem limite foarte ușoare”.

Se așteaptă ca interdicția să se aplice în 12 zone, inclusiv în cartierele centrale Brera și Ticinese, precum și în Darsena, Arco della Pace și Lazzaretto, alături de arterele aglomerate Corso Como și Corso Garibaldi.

Un medic reanimatolog din Moldova a pierdut lupta cu virusul Covid-19
Articolul anterior
Speranța de viață în Moldova este una dintre cele mai mici în Europa
Articolul următor