Încă 17 persoane au pierdut lupta cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, 17 persoane au pierdut lupta cu complicațiile Covid-19. Bilanțul deceselor a ajuns la 3.267 de morți.

Deces 3251: Femeie de 62 ani, din mun. Chișinău, internată la SCM ”Sf. Arhanghel Mihail”. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Deces 3252: Bărbat de 64 ani, din r. Strășeni, internat la IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă, insuficiență venoasă cronică a membrelor inferioare, obezitate.

Deces 3253: Femeie de 84 ani, din mun. Chișinău, internată la IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă.

Deces 3254: Femeie de 67 ani, din r. Șoldănești, transferată de la SR Soldănești, la IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă, insuficiență venoasă cronică a membrelor inferioare, obezitate.

Deces 3255: Femeie de 82 ani, din r. Leova, internată la SR Leova. Comorbidități: diabet zaharat, hepatită cronică.

Deces 3256:  Bărbat de 63 ani, din r.Orhei, internat la SR Orhei. Comorbidități: cardiomiopatie hipertensivă, hipertensiune arterială, obezitate.

Deces 3257: Bărbat de 62 ani, din r. Glodeni, internat la SR Glodeni. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă.

Deces 3258: Bărbat de 70 ani, din r. Strășeni, internat la SR Strășeni. Comorbidități: bronșită cronică, cardiopatie ischemică, angină pectorală de efort, hipertensiune arterială.

Deces 3259: Bărbat de 76 ani, din r. Anenii Noi, internat la SCM ’’Gh.Paladi’’. Comorbidități: cardiopatie mixtă, angină pectorală de efort, diabet zaharat, hipertensiune arterială.

Deces 3260: Femeie de 78 ani, din r. Ștefan-Vodă, internată la SR Ștefan-Vodă. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă, fibrilație atrială cronică, obezitate.

Deces 3261: Femeie de 49 ani, din r. Ștefan-Vodă, internată la SR Ștefan-Vodă. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă, obezitate.

Deces 3262: Bărbat de 65 ani, din r. Ștefan Vodă, internat la SR Ștefan-Vodă. Comorbidități: hipertensiune arterială, obezitate.

Deces 3263: Bărbat de 63 ani, din r. Ștefan Vodă, internat la SR Ștefan-Vodă. Comorbidități: hipertensiune arterială,  cardiopatie mixtă, obezitate.

Deces 3264: Femeie de 69 ani, din r. Anenii Noi, internată la SCR. Comorbidități: hipertensiune arterială, obezitate, diabet zaharat, cardiopatie mixtă.

Deces 3265: Femeie de 66 ani, din r.Telenești, internată la SCR. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, obezitate.

Deces 3266: medicul Constantin Cornea, medic reabilitolog în cadrul Spitalului Raional Cimișlia, internat la Institutul de Medicină Urgentă, pe 1 ianuarie.

Deces 3267: medicul Emil Volconovici, șeful Centrului de Sănătate Mintală Dondușeni, internat la Spitalul Clinic Republican pe 14 ianuarie.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus în R. Moldova a ajuns la 153.112 cazuri.

Până astăzi, 143.330 persoane s-au vindecat de Covid-19.

O nouă rută feroviară între Ucraina și Republica Moldova va fi lansată în decembrie

Între Ucraina și Republica Moldova va fi lansată ruta feroviară Lvov-Chișinău, din 15 decembrie, informează presa ucraineană citată de radiomoldova.md.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului de Administrație al companiei „Ukrzalizniția”, Oleksandr Pertsovskyi.

„Funcționează cu succes ruta Kiev-Chișinău. Acum adăugăm și Lvov la această conexiune. A fost o cerere populară”, a remarcat el.

Trenul va porni din Lvov la ora 15:00 și va ajunge la Chișinău a doua zi, la ora 11:30.

Potrivit șefului „Ukrzalizniția”, acesta este un timp convenabil pentru cei care doresc să facă un zbor din aeroportul local, care este destul de activ, în special pe rutele sudice populare, cum ar fi Turcia.

Acum Lvov va avea o conexiune directă cu Chișinăul”, a subliniat Oleksandr Pertsovskyi.

Biletele vor fi puse în vânzare cu 20 de zile înainte de data plecării.

România și Bulgaria se pot alătura pe deplin spațiului Schengen în ianuarie 2025

România și Bulgaria se pot alătura pe deplin spațiului Schengen de liberă circulație din ianuarie 2025, a declarat vineri ministrul de interne ungar, Sandor Pinter, care a adăugat că decizia finală va fi luată la reuniunea miniștrilor de interne ai UE din 11 decembrie, informează Reuters.

Pinter a anunțat că un pachet de măsuri de securitate va fi prezentat la reuniunea miniștrilor de interne din UE din 11 decembrie, între care aranjamente pentru cel puțin 100 de polițiști de frontieră pentru a proteja granița dintre Turcia și Bulgaria.

România și Bulgaria se află pe rute majore pentru comerțul ilegal cu arme și droguri, precum și pentru traficul de persoane, dar Comisia Europeană a declarat, după o investigație amănunțită, că cele două țări au îndeplinit toate cerințele Schengen.

România a descris opoziția Austriei ca fiind nejustificată, citând date de la agenția de frontieră Frontex care arată că migranții ilegali au intrat în UE în principal din Balcanii de Vest, nu din România.

Gata cu restricțiile de acces în terminalul Aeroportului Internațional Chișinău

Începând cu data de 23 noiembrie 2024, ora 08.00, restricțiile de acces în terminalul Aeroportului Internațional Chișinău vor fi eliminate complet. Această decizie a fost luată de Grupul managerial de risc, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

”Accesul în terminalul Aeroportului Internațional Chișinău va fi permis tuturor persoanelor, fie că sunteți pasageri, fie că doriți să întâmpinați sau să petreceți pe cineva drag.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare. Securitatea și siguranța fiecărui participant la traficul transfrontalier sunt priorități absolute.”, anunță Aeroportul Internațional Chișinău.

Încă un medic din Moldova, ucis de virusul Covid-19
Articolul anterior
O tânără mamă, diagnosticată cu leucemie în luna a 6-a de sarcină. Să o ajutăm să învingă boala!
Articolul următor