Încă cinci centre de vaccinare anti-Covid ar putea fi deschise în Capitală

Despre asta a anunțat edilul de Chișinău, Ion Ceban, în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei. Totodată, primarul a menționat că în scurt timp ar putea fi demarată cea de a treia etapă de imunizare.

Deși, în ultimele săptămâni numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus a scăzut, inclusiv în municipiu, Ceban îndeamnă, în continuare, oamenii să manifeste prudență maximă.

”Suntem în a cincea săptămână de descreștere a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus, inclusiv și pe municipiu, dar trebuie să manifestăm în continuare prudență maximă”, a menționat primarul Capitalei, Ion Ceban, conform publika.md.

Primarul de Chișinău a mai menționat că, în caz de necesitate, în Capitală ar putea fi deschise alte cinci centre de vaccinare împotriva noului tip de coronavirus.

”Astăzi avem disponibil vaccinul AstraZeneca, Sputnik, în scurt timp va fi și vaccinul procurat de Guvern. Specialiștii spun că, în principiu, putem demara etapa a treia de imunizare, dar suntem în așteptarea ca Ministerul Sănătății să se expună. La centrul municipal de vaccinare vom vaccina deocamdată grupurile profesionale organizate. Putem examina și deschiderea altor spații de vaccinare pentru sporirea accesului. Suntem gata pentru a deschide alte 5 centre de vaccinare, în scurt timp, dacă vom avea nevoie de aceste spații”, a comunicat primarul Capitalei, Ion Ceban.

Primarul de Chișinău s-a arătat preocupat de numărul mic de moldoveni vaccinați anti-COVID. Potrivit lui Ceban, vaccinurile stau nefolosite la frigider.

”La 3 săptămâni de la demararea etapei a doua de vaccinare avem 21.000 de persoane vaccinate cu prima doză. Ceea ce cred eu și spun specialiștii ar fi un număr destul de mic. Vaccinurile stau la frigider nefolosite și acest lucru ne pare surprinzător, în timp ce în alte țări oamenii fac turism pentru a se imuniza”, a spus primarul Capitalei, Ion Ceban.

Primul centru de vaccinare împotriva COVID-19 în Capitală a fost deschis în data de 1 aprilie.

Astăzi începe Săptămâna Patimilor. Ce trebuie să faci în aceste zile
Articolul anterior
Americanii vaccinați cu vaccinuri aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente vor putea călători în Europa
Articolul următor
Alte articole interesante