Încă două tipuri de îngheţată au fost retrase din comerţ, iar oamenii sunt rugaţi să nu le consume

Încă două tipuri de înghețate, retrase din frigiderele din Republica Moldova. Producătorii roagă oamenii să nu le consume.

Kauffland retrage din comerţ două tipuri de înghețate de pe piața din România, dar și de la distribuitorii din Republica Moldova. Motivul este că loturile respective ar conține oxid de etilenă în exces, scrie agora.md.

„Froneri Polonia și Froneri Franța, în calitate de producători ai produselor enumerate mai sus, au fost informate de către unul dintre furnizorii lor cu privire la o problemă de reglementare referitoare la un număr mic de loturi de ingrediente stabilizatoare pe bază de plante, utilizate în producția sa de înghețată și care a afectat, de asemenea, un număr de producători, deoarece acesta este un ingredient comun utilizat la fabricarea înghețatei. Loturile respective de ingredient stabilizator depășesc limitele legale permise de reglementările în materie pentru oxidul de etilenă”, se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor din Moldova.

Conform reglementărilor în vigoare, produsele afectate au fost plasate în carantină, și s-a început o campanie de retragere a acestora. Acum câteva zile, din comerţ au mai fost retrase câteva feluri de îngheţată produse de Sniskers, Mars şi Twiks.

Cel puţin 9 morţi în urma inundaţiilor devastatoare din Turcia
Articolul anterior
Cele mai multe divorţuri sunt iniţiate de femei
Articolul următor