Încă o moarte neașteptată în Rusia. A decedat redactorul șef al ziarului preferat al lui Putin

Vladimir Sungorkin, redactorul șef al Komsomolskaya Pravda, cel mai popular ziar din Rusia, a murit la vârsta de 68 de ani, după ce ar fi suferit un accident vascular cerebral, scrie site-ul Meduza, citând publicația și o sursă a agenției ruse de stat TASS. Vladimir Sungorkin era unul dintre susținătorii lui Vladimir Putin și spunea că Komsomolskaya Pravda este ziarul „preferat” al președintelui Rusiei.

Conform TASS, „cauza morții a fost un accident vascular cerebral”.

Pe canalul de telegram al publicației Komsomolskaya Pravda nu sunt specificate cauzele morții lui Sungorkin, fiind transmis doar un mesaj de condoleanțe familiei și prietenilor săi.

Publicația mai scrie că Sungorkin a murit în timpul unei deplasări la Primorye, unde se documenta pentru o carte despre exploratorul rus al Orientului Îndepărtat Vladimir Arseniev.

Este ultimul dintr-o serie de decese bizare, unele părând sinucideri „la indigo”, ale unor influenți directori sau oameni de afaceri din Rusia, multe înregistrate după declanșarea războiului din Ucraina.

Cine a fost Vladimir Sungorkin

Vladimir Sungorkin a lucrat aproape toată viața la ziarul Komsomolskaya Pravda (cu o pauză în 1981-1985, când a fost corespondent pentru Sovetskaya Rossiya), scrie hotnews.ro.

Din postul de redactor adjunct, în perioada sovietică, a ajuns redactor-șef adjunct. După prăbușirea URSS, în 1992, Sungorkin a devenit directorul executiv al societății pe acțiuni Komsomolskaya Pravda. Vladimir Sungorkin a cumpărat publicația, devenită una dintre cele mai populare din Rusia.

La acea vreme, o parte dintre jurnaliştii care nu erau de acord cu politica publicaţiei au părăsit ziarul. Printre ei s-a numărat și Dmitri Muratov, devenit apoi redactor-şef al Novaya Gazeta, laureat al Premiului Nobel.

Sungorkin a fost considerat unul dintre managerii media deosebit de apropiați de putere și de Vladimir Putin, fiind un confident al acestuia în perioada alegerilor prezidențiale din martie 2018.

După începerea invaziei Rusiei în Ucraina, UE l-a plasat pe Sungorkin pe lista sancțiunilor ca șef al „ziarului preferat” al lui Putin.

Vladimir Sungorkin a primit Ordinul de merit pentru patrie.

Au fugit de mobilizare: Doi ruși au ajuns cu barca în Alaska

Paza de Coastă a SUA a reținut doi bărbați pe insula St. Lawrence, statul american Alaska. Ei plecaseră cu barca din Egvekinot, regiunea autonomă Ciukotka, și le-au spus celor care i-au găsit că „au fugit de armată”, scrie Alaska News Source.

Bărbații au fost găsiți de localnicii din satul Gambell, marți, 4 octombrie. Ei au informat polițiștii de frontieră despre descoperirea bărcii cu cei doi cetățeni străini.

Cazul a fost tratat foarte atent, având în vedere tensiunile dintre SUA și Rusia pe fondul războiului din Ucraina.

Un purtător de cuvânt al biroului senatorului Dan Sullivan a declarat că acesta a fost informat despre situație după ce a fost contactat de un lider comunal înalt din regiunea Strâmtorii Bering.

Bărbații au parcurs în jur de 300 de mile marine, peste 500 de kilometri pe mare.

Doi ruși care au fugit cu barca de mobilizare au ajuns în Alaska și au fost recuperați de Garda de Coastă a SUA

„Acești doi oameni care au venit din Rusia cu barca au fost reținuți la Gambell și sunt acum la Anchorage și tratați de autoritățile federale”, a spus guvernatorul Mike Dunleavy.

„Nu anticipăm un flux continuu de indivizi străini. Nu avem nicio indicație că se va întâmpla așa ceva”, a mai spus Dunleavy.

sursa

O mașină a explodat în centrul Moscovei. Două automobile sunt în flăcări

O mașină a explodat în apropierea Turnului Federației din Moscova. Joi seară, două mașini erau în flăcări în centrul Moscovei.

Martorii oculari spun că au auzit o explozie, după care au observat un bărbat care a fugit cu o canistră.

Turnul Federației este un complex de zgârie-nori din Moscova. Turnul a fost proiectat să fie atât cea mai înalta clădire din Europa cât și prima clădire europeană care să depășească 374 de metri.

Patriarhul Kirill a cerut clericilor din toată țara două zile de rugăciuni pentru sănătatea lui Putin

Patriarhul Kiril al Moscovei și al Rusiei i-a binecuvântat pe episcopi, clerici și credincioși să se roage pentru sănătatea președintelui rus Vladimir Putin.

Putin's Altar Boy'—Russian Orthodox Church Leader—Dropped From EU Sanctions

Într-un mesaj publicat pe site-ul Patriarhiei Moscovei, se spune că pe 7 octombrie, ziua în care Putin împlinește 70 de ani, Kirill face apel „să facă acasă rugăciune fierbinte pentru sănătatea șefului statului al Rusiei”.

Pe 8 octombrie, ziua sărbătorii Sfântului Serghie de Radonezh, cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, bisericile vor asculta și o „petiție specială pentru sănătatea Președintelui Rusiei” și „proclamă mulți ani ” lui Vladimir Putin.

sursa

Viteza va fi limitată până la 30 km/h în preajma spitalelor, școlilor și a parcurilor
Articolul anterior
Se schimbă regulamentul: Noi reguli de circulație pentru biciclete și trotinete electrice
Articolul următor