Încă un bărbat din Camenca a fost sechestrat de forțele de la Tiraspol

Încă un moldovean a fost răpit ieri, 7 octombrie, de forțele de la Tiraspol, bărbatul fiind bănuit de acțiuni pretins ilegale.

Despre aceasta a anunțat Ministerul de Interne (MAI) al R. Moldova.

”Noaptea trecută, reprezentanții structurilor de forță neconstituționale din regiunea transnistriană au pătruns ilegal în casa angajatului IP Florești, din orașul Camenca, sub pretextul unor percheziții.

Aceste acțiuni au încălcat flagrant drepturile omului, neavând la bază un act care ar motiva și justifica aceste verificări ilegale.

Toate faptele sunt examinate și documentate sub aspect penal în cadrul anchetei inițiate de Procuratură în comun cu MAI și SIS. 

Din materialele acumulate, pe parcursul zilei de ieri, se cunoaște că polițistul a fost răpit și dus în orașul Tiraspol, iar la moment se întreprind toate măsurile pentru a fi identificat locul aflării acestuia.

Totodată, comunicăm că pe parcursul zilei  de 7 octombrie a mai fost înregistrat un caz similar cu un locuitor din Camenca, care la fel a fost sechestrat, fiind bănuit de forțele de la Tiraspol de acțiuni pretins ilegale.

Ca urmare, a fost luată decizia de a fi instituit un grup de anchetă în cadrul Procuraturii Generale, din care fac parte reprezentanți ai MAI, SIS și alte instituții responsabile de gestionarea acestui caz. 

Vom întreprinde toate măsurile necesare pentru ca cetățenii Republicii Moldova să fie eliberați neconsiționat, iar persoanele implicate să fie atrase la răspundere penală pentru faptele ilegale”, se arată în comunicat. 

De asemenea, MAI a declarat că va reveni cu detalii privind ambele cazuri.

Avertisment ONU: Două milioane de bebeluşi se nasc morţi în fiecare an
Articolul anterior
Dr. Mihaela Bilic: Facem burtă de la fructe exact ca băutorii de bere! Că mănânci struguri, că bei vin, tot alcool se numește
Articolul următor
Alte articole interesante