Încă un deces în Italia, din cauza coronavirusului

Panică în Italia, după ce doi oameni au murit și 30 au fost infectați cu noul tip de coronavirus. În nordul țării au fost impuse restricții în viața publică. Decesul survine la câteva ore după ce un bărbat în vârstă de 78 de ani a murit vineri noapte aproape de regiunea venețiană Padova.

separator
Un bărbat în vârstă de 78 de ani dintr-un oraș din nordul regiunii Veneto, a murit vineri, a anunțat agenția de știri ANSA. De asemenea, în Lombardia, au fost confirmate cel puțin 14 cazuri noi și un alt deces, este vorba despre o femeie, care a s-a aflat internată în spital timp de 10 zile.

Noile îmbolnăviri au fost confirmate într-o serie de orășele de la sud-est de Milano.

Primul care s-a îmbolnăvit a fost un alergător italian în vârstă de 38 de ani după ce s-a întâlnit cu cineva care s-a întors din China pe 21 ianuarie, fără să prezinte simptome ale noului virus, au anunțat autoritățile medicale italiene. Bărbatul de 38 de ani este acum internat în stare critică, scrie presa din Italia. Soția sa și un prieten au fost și ei testați pozitiv.

De asemenea, trei pacienți de la spitalul din Codogno, unde s-a prezentat bărbatul cu simptome asemănătoare celor de gripă, sunt infectați. La fel și cinci asistente medicale și doctori.

Și Coreea de Sud a raportat astăzi dublarea numărului de îmbolnăviri, ceea ce ridică totalul din țara asiatică la 433, al doilea cel mai mare focar din afara Chinei. Crește numărul de cazuri și în Iran și Libia. Organizația Mondială a Sănătății este îngrijorată.

TEDROS ADHANOM GHEBREYESUS, directorul OMS: „Cazurile pe care le vedem în lume, deşi în număr mic dar fără legătură cu Wuhan sau China, ne îngrijorează. Fereastra de oportunitate pentru a ţine sub control epidemia este tot mai mică, dar mai avem o şansă. În acelaşi timp, trebuie să ne pregătim pentru orice eventualitate.”

Principala preocupare o reprezinta cazurile fără o legătură epidemiologică clară: oameni care s-au îmbolnăvit fără să călătorească în China și fără să intre în contact cu persoane a căror infecție a fost confirmată. La nivel internațional au fost raportate peste 1200 de îmbolnăviri cu noul tip de coronavirus în 26 de țări și 11 persoane au decedat, precizează Organizația Mondială a Sănătății.

Crește alarmant și numărul de cazuri în Coreea de Sud: s-au dublat în doar 24 de ore. În acest context, Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă: situația poate deveni foarte periculoasă.

sursa: www.tvr.ro

Creştinii ortodocşi sărbătoresc Moşii de iarnă sau Sâmbăta Morţilor
Articolul anterior
O femeie continuă să primească flori de la soțul ei care a murit în urmă cu 8 ani
Articolul următor
Alte articole interesante