Încă un medic din Moldova a decedat de Covid-19

Încă un medic din Moldova a decedat de Covid-19. Ex-ministra Sănătății, Ala Nemerenco, își exprimă regretul că acest caz nu a fost inclus în statisticele privind numărul deceselor în rândul angajaților sistemului medical.

Potrivit Alei Nemerenco, actuala conducere a ministerului ar ascunde date privind decesele din sistemul medical.

”Cifra de 42 lucrători medicali decedați la datorie nici pe departe nu este cea reală. Și mai jos un exemplu.

La 12 octombrie, în comunicatul de presă al ministerului este notat un deces incognito cu #1472 “Femeie de 80 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 06 octombrie, la SCM „Arh. Mihail”. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, cardiopatie ischemică.” Fără nicio specificare că ar fi lucrător medical.

De fapt este vorba despre Maria Andoni, de profesie medic terapeut. care a dedicat 60 de ani din viață medicinii.

Orfană de ambii părinți, a învățat și a devenit asistentă medicală, după care medic. A lucrat ca terapeut în AMT Botanica, după pensionare (din 1997) – ca asistentă medicală la Liceul Teoretic “Petru Movilă” din Chișinău, neîntrerupt până pe 02.10.2020 când s-a îmbolnăvit. Ministerul nu consideră necesar să fie menționată ca lucrător medical chiar dacă certificatul dumneaei de concediu medical este încheiat cu inscripția “deces” la 11.10.2020 în urma complicațiilor COVID-19.

De ce procedati așa? Ca să îmbunătățiți statisticile? E vorba de memoria unui lucrător medical răpus la datorie. Faceți, vă rog, corectările de rigoare – în spatele #1472 este un medic și oferiți-i ultimul respect”, a declarat Ala Nemerenco.

Franța a reintrodus starea de urgență
Articolul anterior
O rusoaică de 21 de ani câștigă milioane pe Internet
Articolul următor
Alte articole interesante