Incediu uriaș la cea mai mare fabrică de vaccin împotriva Covid din lume

Un incendiu masiv a izbucnit la clinica celui mai mare producător de vaccin anti-coronavirus din lume. O sursă a institutului a declarat că producția vaccinului împotriva coronavirusului nu va fi afectată.

Norii imenşi de fum au fost văzuţi venind de la Serum Institute of India (SII), în orașul vestic Pune astăzi. Clinica produce milioane de doze de vaccin împotriva Covid, dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford.

Rapoartele locale au arătat că incendiul a avut loc pe un șantier de construcții din incinta unităţii care se întinde pe o suprafață de 100 de acri. O sursă a institutului a declarat că producția vaccinului împotriva coronavirusului nu va fi afectată, scrie Observator.

Adar Poonawalla, CEO și proprietar al SII, a declarat pe Twitter: „Mulțumesc tuturor pentru îngrijorare și rugăciuni. Până în prezent, cel mai important lucru este că nu au existat vieţi pierdute sau răni majore din cauza incendiului, în ciuda distrugerii câtorva etaje”.

India a lansat sâmbătă una dintre cele mai mari campanii de vaccinări din lume.

Institutul fabrică un vaccin dezvoltat de Universitatea Oxford și AstraZeneca pentru India și multe alte țări cu venituri mici și medii. Compania se pregătește, de asemenea, să producă un vaccin dezvoltat de compania americană Novavax Inc.

Un purtător de cuvânt a declarat că cinci mașini de pompieri au fost trimise la fața locului, însă nu a fost precizată existenţa vreunor victime şi nici cauza incendiului.

Luna aceasta autoritățile de reglementare indiene au aprobat două vaccinuri: Covishield, produs de Serum Institute, și Covaxin, fabricat de Bharat Biotech, cu sediul în Hyderabad.

India a lansat sâmbătă una dintre cele mai mari campanii de vaccinări din lume, cu scopul de a imuniza 300 de milioane de oameni până în luna iulie.

Țara a exportat miercuri primul său lot de vaccin Covishield în Bhutan și Maldive. De asemenea, a trimis 2 milioane de doze în Bangladesh și 1 milion în Nepal.

O pensionară de 81 de ani tânjeşte după soţul ei de 36 de ani, separaţi din cauza Covid
Articolul anterior
Un nou simptom Covid-19: persistă luni întregi și sunt afectate toate degetele. Ce spun medicii despre această manifestare
Articolul următor
Alte articole interesante