Incendiu în centrul Capitalei! O mașină a luat foc lângă Reședința de stat

O mașină a luat foc în mers pe strada 31 August din capitală.

separator

Pompierii au sosit la fața locului pentru a localiza flăcările. Deocamdată nu se cunosc mai multe detalii despre acest incident.

Săptămâna viitoare aduce ploi. Vezi prognoza meteo!

Îngrijorare în Moldova din cauza secetei. Producătorii agricoli, dar și oamenii de rând, spun că sunt nevoiți să-și ude culturile zi și noapte, pentru a nu-și perde recolta.

Meteo 17 aprilie 2022: Ploi în toată țara. Maxime de până la +12°C

Meteorologii vin însă cu o veste bună. Se pare că săptămâna viitoare va aduce ploi.

După un weekend fierbinte, temperaturile vor scădea ușor și vin ploile. Iată, mai jos, cum arată prognoza meteorologilor pentru următoarele zile:

Un copil de 7 ani a căzut de pe un feribot, iar mama lui a sărit peste bord, încercând să îl salveze. Medicii nu au reușit să le salveze viața

Un copil de șapte ani a căzut joi după amiază de pe feribotul polonez Stena Spirit, care călătorea din Polonia spre Karlskrona, Suedia. Imediat ce a căzut copilul, mama sa, o femeie de 36 de ani, a sărit peste bord, după el.

Băiețelul a căzut peste bord, iar mama s-a aruncat după el  FOTO Profimedia

Nava a făcut cale întoarsă și o barcă a fost lansată pentru a participa la operațiunea de căutare. După aproximativ o oră, femeia și copilul au fost găsiți și transportați la spitalul din Karlskrona. Serviciile de salvare din Suedia și Polonia au lucrat la fața locului folosind nave și elicoptere.

Din păcate, amândoi au murit, a confirmat inspectorul Mariusz Ciarka, purtătorul de cuvânt al comandantului șef al poliției, citat de Onet.

Cei doi, mama și copil, au fost scoși din apă inconștienți, dar vii, și au fost transportați la spital, însă au murit amândoi, câteva ore mai târziu, arată Aftonbladet.

Anchete după incidentul care adus la decesul celor doi

Biroul de cooperare polițienească internațională tocmai a primit informații de la partea suedeză pentru a informa rudele apropiate și familia despre moartea atât a băiatului, cât și a mamei sale, a declarat inspectorul Ciarka pentru Polsat News. Acum, serviciile suedeze vor efectua o anchetă pentru a stabili circumstanțele incidentului, a adăugat el.

Pe de altă parte, feribotul a fost înregistrat de autoritățile daneze, astfel că aceste acțiuni vor necesita cooperare internațională, a subliniat el. Este posibil ca partea poloneză să inițieze și aici proceduri, deocamdată este vorba de un schimb de informații, a adăugat Ciarka.

Procuratura districtuală din Gdansk a decis să deschidă o anchetă în legătură cu accidentul care a avut loc joi în apele teritoriale suedeze și care s-a soldat cu moartea a doi cetățeni polonezi. Deschiderea anchetei a fost anunțată pentru PAP de către purtătoarea de cuvânt a Parchetului regional din Gdansk, procurorul Grażyna Wawryniuk.

Poliția caută martorii incidentului

Ancheta a fost inițiată pentru o faptă prevăzută la articolul 155 din Codul Penal, adică omor prin imprudență, a declarat Wawryniuk, precizând că se fac demersuri pentru a obține toată documentația referitoare la incident, inclusiv cea referitoare la operațiunea de salvare efectuată și la proprietarul feribotului Stena Spirit.

Poliția face acum apel la martori după accidentul de joi.

Persoanele decedate sunt cetățeni polonezi. Pasagerii și membrii echipajului au fost interogați în încercarea de a identifica accidentul, dar nimeni care a văzut incidentul nu a fost încă identificat.

sursa: adevarul.ro

Împușcături la Aeroportul Internațional Chișinău. Un cetățean străin a început să tragă

Autoritățile din Republica Moldova au raportat două victime.

Aeroportul din Chișinău, vândut de Avia Invest unei companii deținute de  familia Rothschild

UPDATE: Conform mass-media din Republica Moldova, atacatorul ar fi cetățean al federației Ruse, posibil luptător al trupelor Wagner. A ajuns la Chișinău cu o cursă din Turcia. Primul a fost împușcat polițistul de frontieră, iar al doilea a fost un gardian de la AIC care ar fi încercat să-l dezarmeze pe atacant. Polițistul a murit, iar în cazul gardianului unele surse zic că este în stare gravă, altele că acesta ar fi decedat deja, scrie Puls Media.

Știre inițială: „În urmă cu puțin timp la Aeroportul Internațional Chișinău, a avut loc un incident în care s-a folosit arma de foc de către un cetățean străin căruia nu i-a fost admisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova”, anunță Ministerul Afacerilor Interne din Republica Moldova.

Autoritățile confirmă două victime.

„În timpul însoțirii sale în zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a luat arma unui polițist de frontieră și a rănit mortal 2 persoane”, anunță oficialii guvernamentali.

La fața locului a intervenit Brigada de poliție cu destinație specială FULGER care au reușit să anihileze agresorul care a făcut două victime.

„În acest moment pericolul a fost înlăturat. Agresorul a fost rănit și primește îngrijiri medicale”, spun oficialii.

Activitatea comercială și regimul zborurilor la acest moment continuă să fie întrerupte.

La fața locului sunt mai multe mașini de poliție și ambulanțe. Conform primelor informații, cel puțin o persoană, polițist de frontieră, a fost rănită. Acesta a fost împușcat cu propriul pistol de care l-a deposedat atacatorul. 

Oamenii care lucrează la Aeroport au fost evacuați din clădire, scrie Ziarul de Gardă.

Nu se cunosc deocamdată motivele pentru care bărbatul a efectuat împușcăturile și nici cum a ajuns acesta cu armă la aeroport.

Liviu Vârciu a devenit tată pentru a doua oară! Află sexul bebelușului
Articolul anterior
Video! Un român a fost ,,încurajat” prin aplauze, de o mulțime din Marea Britanie, să se sinucidă
Articolul următor