Incendiu într-un hotel din Capitală. Patru autospeciale au sosit la fața locului

Un incendiu a izbucnit în această dimineață la un hotel din centrul municipiului Chișinău, în care de regulă sunt cazați mai mulți turiști străini.

separator
Ofițerul de presă al IGSU, Daria Niceaeva, a declarat pentru Unica.md că s-a constatat un incendiu într-o cameră de hotel. Este vorba despre Hotel Jazz, situat pe strada Vlaicu Pârcălab.

,,La ora 7.29 a fost înregistrat un apel la serviciu 112 prin care s-a solicitat intervenția Inspectoratului general pentru situații de urgență. La fața locului au fost trimise 4 autospeciale de intervenție. Ajunși la fața locului, pompierii au stabilit că incendiu s-a produs într-o cameră din Hotelul Jazz. Salvatorii au reușit localizarea incendiului timp de 10 minute. La fața locului a sosit și o ambulanță. Două persoane, un bărbat și o femeie, au avut de suferit în urma intoxicației cu monoxid de carbon”.

Alte detalii se stabilesc. Știrea se actualizează.  

Meta a lansat noua sa reţea de socializare, Threads

Meta a lansat miercuri noua sa reţea de socializare, numită Threads, o platforma de „microblogging” cu caracteristici similare celor ale Twitter, o ameninţare pentru grupul lui Elon Musk deja fragilizat, relatează AFP.

Meta a lansat noua sa reţea de socializare, Threads

„Să mergem. Bine aţi venit pe Threads”, a scris CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, pe contul său de pe Threads, o postare care a strâns câteva mii de „like-uri” în câteva minute, un semn că noul venit în reţelele sociale are o ascensiune în forţă, transmite Agerpres.ro.

Dacă s-ar dovedi că site-ul nu ar fi accesibil în Uniunea Europeană, Meta nu a comunicat mai mult despre disponibilitatea acestuia în altă parte decât în Statele Unite.

„Aplicaţia de conversaţii scrise a Instagram”. Aceasta este descrierea Threads pe Apple Store.

„Sperăm că (Threads) poate fi o platformă deschisă şi primitoare pentru discuţii”, a scris patronul Instagram Adam Mosseri.

Lansarea Threads survine la doar patru luni de la primele ecouri ale proiectului şi la doar câteva zile după un nou episod la Twitter, a cărui reţea de socializare are unele restricţii.

Elon Musk a anunţat sâmbătă că Twitter va restricţiona temporar numărul postărilor citite pe Twitter pentru a limita utilizarea masivă a datelor din reţeaua socială de către terţi, în special în vederea alimentării modelelor de inteligenţă artificială.

Concret, platforma va limita citirea la 6.000 de mesaje pe zi pentru conturile verificate, la 600 pentru utilizatorii neverificaţi şi la 300 pentru noile conturi neverificate.

Avionul de pe cursa Madrid – Chișinău a aterizat de urgență în Barcelona

Compania Flyone anunță că avionul de pe cursa Madrid – Chișinău a fost nevoit să aterizeze în Barcelona, după ce unui pasager i s-a făcut rău. Din această cauză, mai multe curse efectuate de compania Flyone înregistrează întârzieri.

Avionul de pe cursa Madrid – Chișinău a aterizat de urgență în Barcelona

”Stimați pasageri, vă informăm că în timpul zborului de astăzi Madrid – Chișinău, unui pasager aflat la bord i s-a făcut rău și astfel aeronava a fost nevoită să aterizeze de urgență pe aeroportul din Barcelona, transmite realitatea.md.

Călătorul a fost preluat de o echipă de medici și primește îngrijirile necesare. În urma incidentului, aeronava a ajuns la Chișinău cu întârziere. Prin urmare, zborul următor planificat cu această aeronavă, Chișinău – Lisabona – Chișinău, va fi efectuat cu rețineri, la fel ca și cursele din programul de mâine ale acestuia. Rugăm toți călătorii, care au bilete, să verifice pe email modificările de orar ale acestei curse și mesajele primite”, se arată în mesajul companiei.

Compania își cere scuze pentru incomodități.

Ziua Comemorării Victimelor Stalinismului: În PMAN au fost aduse vagoane cu care oamenii au fost scoși din țară

Astăzi, 6 iulie, este marcată Ziua Comemorării Victimelor Stalinismului care au avut de suferit în urma celui de-al doilea val de deportări.

gallery images

În semn de omagiu, în PMAN au fost aduse mai multe vagoane cu simbolica URSS, cu care oamenii au fost scoși din țară și trimiși în exil.

gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images

Amintim că astăzi vor avea loc depuneri de flori la monumentele în memoria victimelor deportărilor staliniste și sunt desfășurate mitinguri de comemorare, cu păstrarea unui minut de reculegere pentru cinstirea memoriei celor trecuți prin calvarul deportărilor. 

Vineri 13 – Cea mai norocoasă zi. Cumperi 1 primești 3!
Articolul anterior
Enteroviroză sau intoxicație în masă? Peste 100 de copii și profesori de la liceul Orizont s-au adresat la serviciul medical
Articolul următor