Incendiu la Căușeni. 10 hectare de teren au ars

Zece hectare de vegetație uscată au ars ieri în raionul Căușeni. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit pentru a lichida incendiul.

separator
Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 12:47. Potrivit datelor IGSU, o suprafață extinsă de vegetație uscată în apropierea sectorului locativ a luat foc în orașul Căușeni.

La fața locului au intervenit trei echipaje de pompieri, dar și tehnica specializată a autorităților publice locale, care au reușit localizarea arderii către ora 15:15, astfel evitând răspândirea focarelor spre casele oamenilor.

Incendiul a fost lichidat complet la ora 16:50, iar flăcările au nimicit 10 ha de vegetație uscată. Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior. Salvatorii avertizează despre riscul incendiilor de proporţii în condiţii de vânt. În vederea prevenirii situațiilor excepționale, pompierii îndeamnă cetăţenii să respecte normele antiincendiare, în special la utilizarea focului deschis. Oamenii sunt îndemnați să nu aprindă gunoiul și vegetația uscată, în apropiere spațiilor forestiere, dar și a celor de locuit, pentru a evita incendiile şi extinderea acestora. În caz de situații de risc, oamenii pot apela de urgență Serviciul 112.

Video! Vocea Ucrainei: Dan Bălan, impresionat de o tânără care a cântat piesa „Домой”!
Articolul anterior
8 lucruri neobișnuite și uimitoare despre lumea noastră, pe care nu le știai!
Articolul următor
Alte articole interesante