Începând cu 1 iunie, România deschide granițele pentru toți cetățenii moldoveni

Guvernul de la București a stabilit joi, 27 mai, noile măsuri referitoare la regimul de călătorie în România pentru cetățenii străini, inclusiv cetățenii R. Moldova, care vor intra în vigoare de la 1 iunie curent.

Începând de luna viitoare, cetățenii R. Moldova vor putea călători în România în baza unui un act confirmativ de administrare a vaccinului împotriva COVID-19 sau rezultatul negativ al testării COVID-19.

Anunțul a fost făcut de către prim-ministrul României, Florin Cîțu.

Tot joi, 27 mai, România a inclus, în continuare, R. Moldova în „zona verde”. Cetățenii români care intră în România din țările din zona verde nu sunt obligați să stea 14 zile în carantină.

Potrivit articolului 15 din Hotărârea nr. 32 din 27.05.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a României, începând cu 1 iunie, se propune eliminarea interdicțiilor de intrare în România a cetățenilor străini și apatrizi, prevăzute la art. 2 alin. (1) pct. 7 și art. 2 alin. (5) din anexa nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 531 din 10 mai 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 mai 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare.

Atenție! Meteorologii au emis Cod Galben de ploi cu fulgere și vijelie
Articolul anterior
Un nou obiect de artă instalat în Capitală este dedicat persoanelor cu HIV
Articolul următor
Alte articole interesante