Începând cu 10 iulie, Marea Britanie elimina carantina pentru mai mult de 50 de țări

Marea Britanie intenţionează să renunţe la obligativitatea izolării epidemice pentru cetăţenii care vin din peste 50 de ţări, în principal cele europene, anunţă Guvernul de la Londra. Pe listă vor fi incluse peste 50 de ţări, inclusiv Germania, Franţa, Spania şi Italia, dar nu şi Statele Unite, au declarat oficiali britanici citaţi de agenţia de presă Reuters.

separator

Obligaţia intrării în carantină la revenirea în Marea Britanie din aceste ţări va fi anulată începând din 10 iulie. Măsura se va aplica în primul rând în regiunea Anglia. Guvernele din celelalte regiuni ale Marii Britanii – Ţara Galilor, Scoţia şi Irlanda de Nord – pot aplica măsuri autonome.

România și Republica Moldova nu sunt incluse pe această listă, carantina fiind în continuare obligatorie pentru cetățenii români și moldoveni care merg în Marea Britanie.

Țări precum Ungaria sau Serbia au fost incluse și cetățenii lor nu vor mai sta în carantină când ajung în Regatul Unit.

De la debutul pandemiei, în Regatul Unit, au fost înregistrate 283,757 de cazuri pozitive cu COVID-19. 43,995 de britanici și-au pierdut viața în lupta cu SARS-CoV-2, procentul de deces fiind unul însemnat, circa 15%.

„Vor fi peste 50 de ţări şi, dacă adăugăm teritoriile de peste mări, 60 de zone; lista va fi publicată astăzi”, a declarat Grant Shapps, secretar de stat în Ministerul britanic al Transporturilor.

Sursa

Bilanț nou: 12 moldoveni infectați cu Covid-19 au decedat în ultimele 24 de ore
Articolul anterior
Cum să îți protejezi ochii de lumina albastră emisă de ecranul gadgeturilor
Articolul următor
Alte articole interesante