Începand cu 22 octombrie, în Capitală, va fi dat startul sezonului de încălzire

Sezonul de încălzire în capitală va începe pe 22 octombrie.

Primarul general Ion Ceban a menționat că ordinul a fost semnat astăzi, după ce timp de trei zile consecutive de la 18:00 la 06:00, temperatura aerului a fost înregistrată în intervalul mediu de +10 grade.

Potrivit primarului, astăzi toate cele 132 de grădinițe din capitală sunt conectate la termoficare. În suburbii, 10 din 27 de instituții preșcolare sunt deja conectate la sistemul de încălzire, iar restul vor fi conectate în viitorul apropiat.

,,În ceea ce privește instituțiile de învățământ preuniversitar, din 107 instituții (școli, gimnazii, licee), 53 beneficiază de încălzire centralizată, iar restul sunt planificate să fie conectate. Această măsură se aplică la cererea conducătorilor școlilor, în funcție de temperatură în interiorul fiecărei instituții de învățământ”.

În ceea ce privește unitățile sanitare municipale, 22 din 64 de unități sunt conectate la încălzire centrală. De asemenea, 167 din cele 2.710 clădiri de apartamente din capitală au fost conectate la căldură la cererea administratorilor de locuințe.

Zilele suplimentare din vacanța de toamnă vor trebui să fie recuperate
Articolul anterior
Datoria Transnistriei la gaz crește cu circa jumătate de milion de dolari pe lună
Articolul următor
Alte articole interesante